Uppdragsbeskrivning

Konsult för införande av ENA (nationella initiativet för byggblock). Nacka kommuns digitaliseringsenhet har behov av en senior projektledare med lång (minst 5 års) erfarenhet av projektledning av införanden av verksamhetssystem i en stor, komplex organisation, där förändring av arbetssätt, leverantörsstyrning samt förändringsledning utgör en viktig del. Du ansvarar för att ta fram analyser, underlag och rekommendationer till styrgrupp och att projekt levererar enligt överenskommen tid, budget och kvalitet. Vidare projektleder du projektdeltagare; såsom verksamhetsspecialister och systemförvaltare på Nacka. Under perioden beräknas uppdraget uppgå till 30-50% av en heltidstjänst. Du behöver ha vana av analysarbete.

Uppdraget kommer bestå av:

  • Projektleda förstudie samt införande av ENA* (nationella initiativet för byggblock) i Nacka.

*ENA är ett initiativ som drivs av DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) i samarbete med tolv andra myndigheter i syfte att förbättra användarupplevelsen och tillgängligheten för medborgarna på ett nationellt plan. Målsättningen är att över tid skapa en gemensam digital infrastruktur, som möjliggör att data kan utbytas säkert och effektivt inom offentlig sektor. Ett exempel kan vara en företagare, som ska kunna se och hantera alla händelser i ett och samma flöde utan att behöva anmäla och följa upp sin information separat hos Bolagsverket, Skatteverket, kommunen och Lantmäteriet.

Inom ENA finns ett antal byggblock, grunddatadomäner och kompetensområden, som tillsammans ska täcka in och säkerställa att den offentliga sektorn kan återanvända nationellt gemensamma data och hjälpa medborgare att få en effektiv och säker hantering av sina ärenden. Mer om ENA på DIGG:s hemsida: Ena – Sveriges digitala infrastruktur | Digg.

Förväntat resultat:
Syftet med projektet är att utvärdera ENA-initiativets omfattning, inklusive genomförbarhet, kostnader, risker och fördelar med de olika byggblock för digitala invånartjänster som ingår i ENA samt att implementera de tekniska förutsättningar som krävs för att kommunens verksamheter ska kunna utnyttja de digitala tjänsternas funktioner.
Projektet ska resultera i att Nacka har skapat de förutsättningar som krävs för att kommunens verksamheter ska kunna ansluta till ENA:s digitala tjänster samt genomfört en första anslutning tillsammans med utvalda verksamheter. Projektet fokuserar på byggblocken ’Mina ombud’, Mina Meddelanden’ och “Mina ärenden”, som är de byggblock som kommit längst i dagsläget. Projektet avser även utföra anslutningen till ENA och ansluta minst en verksamhet till respektive tjänst.

Handlingar som ska ingå i offert

  • CV
  • Referensförteckning
  • Pris

Skallkrav:

  • Minst 5 års erfarenhet av projektledning av införande av verksamhetssystem
  • Erfarenhet av leverantörsstyrning samt samordning av teknikinförande och verksamhetsinförande
  • Erfarenhet kommunal verksamhet

Kompetensnivå: Nivå 4

Övriga krav:

  • Referensförteckning (Referensprojekt för roll som projektledare vid införande av verksamhetssystem)

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här: https://portal.upgraded.se/

Detaljer

Referens:36406

Ort: Stockholm

Omfattning:30% av heltidstjänst med möjlighet att utöka till 50% under avtalstiden

Startdatum:2024-02-19

Slutdatum:2024-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.