Uppdragsbeskrivning

Avropet omfattar en (1) resurskonsult till max 20 % av en heltidstjänst för utförande av beskrivet uppdrag. Uppdraget ska pågå i 4 månader från mars till och med sista juni för att avsluta påbörjade och pågående projekt i kommunen.

I rollen projektleder du två pågående projekt inom kommunen som inom ramen för arbetet ska färdigställas och avslutas, samt överlämnas till förvaltning. Du kommer också samordna och driva på slutförandet av planering samt genomförandet av e-arkiveringsprojekt inom socialtjänstdata och journalsystem. I uppdraget som projektledare ingår också att genomföra nödvändiga utbildningar i projektmetodik och styrning för berörda.

Krav på leverans Leveranser av arbetet omfattar arbetsledning och planering för arbetets utförande – slutleverans förväntas vara en avslutad utrullning av Microsoft Teams i Täby kommuns organisation, färdigställda och införda kioskdator-leveranser (3-4 olika nyttjandeområden) samt genomförd projektplanering, leveransplanering och genomförd innehållsinventering inom arkivorganisation för e-arkivering, samt uppstart och framdrift i projekt. I leveransen ingår även stöd och utbildning av berörda resurser.

Förväntat resultat Det förväntade resultatet är avslutade projekt (färdiga tillämpningar och utrullningar), med nöjda och utbildade medarbetare kring funktioner som avses, samt färdigplanerade och uppstartade arkiveringsprojekt med nöjda verksamheter.

Projektorganisation Arbetet kommer att ske i nära samarbete med it-specialister, arkivpersonal samt representanter för verksamheterna.

Krav på dokumentationAll dokumentation sker i av Täby anvisade system och enligt redan inarbetade processer. Täby kommun kommer att förse konsulten med arbetsutrustning för uppdraget.

Handlingar som ska ingå i offert: – CV – Referensförteckning (2st referensuppdrag, kontaktuppgifter till minst 1 arbetsrelaterad referens. För mer info se nedan) – Certifikat (Certifiering IPMA-B eller motsvarande) – Genomförandeplan (vad genomförandeplanen ska innehålla vänligen se nedan) – Pris

Skallkrav:

  • Konsulten ska ha minst femton (15) års erfarenhet av att leda större förändrings- och projektarbeten
  • Minst fem (5) års erfarenhet av att driva större förändrings- och projektarbete i kommunal sektor
  • Erfarenhet av projektledning av komplexa it-projekt
  • Certifiering IPMA-B eller motsvarande

Börkrav:

  • God erfarenhet av att hålla utbildningar inom området
  • Kommunikativa förmågor och erfarenhet att av involvering och stora projekt
  • Meriterande om kunskaper om hur Täby kommun arbetar med ovan frågor

Övriga krav:

  • Två likvärdiga (2) referensuppdrag inom kommuner de senaste fem åren med följande innehåll: Uppdragets namn och typ av uppdrag, omfattning samt värdet på uppdraget. Beskrivning av uppdragets planering, genomförande, resultat och uppföljning. Ange även tidpunkten för uppdraget. Start- och slutdatum
  • Genomförandeplan. Konsulten ska bifoga ett förslag på metod och upplägg för arbetet med målet att kommunen ska kunna få ett så effektivt införande och arbete som möjligt i dess olika delar. Max fyra (4) A4-sida. Genomförandeplanen ska inriktas på att ge en realistisk bild av hur arbetet kan läggas upp för planering och genomförande för att komma i mål på utsatt tid och med högsta kvalitet: – Viktigaste momenten att ta hänsyn till vid utformning av aktivitetsplan – Kritiska moment i tidplan för att säkra ett införande i tid – Bidra med kommunikativa aspekter för förankring och förändring

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här: https://portal.upgraded.se/

 

Detaljer

Referens:39124

Ort: Stockholm

Omfattning:20%

Startdatum:2024-03-01

Slutdatum:2024-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.