Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Teknisk Projektledare till vår kund. Den Tekniska Projektledaren kommer att ingå i den projektgrupp som idag arbetar i Projektet. Projektgruppen som konsulten ska ingå i omfattar en huvudprojektledare, delprojektledare, arkitekter, områdesspecialister och sakkunniga IT-kompetenser från kunden.

Avtalen för vår kunds datahallar når sitt slut 2028. Till dess ska det säkerställas att samtliga system och applikationer som idag körs i hallarna kan köras någon annanstans – företrädesvis i molnet.

De har idag en egenutvecklad spelplattform som designats och utvecklats utifrån on prem-drift. Även tjänster och funktioner kring spelplattformen är egenutvecklade.

Målsättningen är således att flytta så mycket som möjligt till molnet, men där så inte är möjligt, erbjuda andra alternativ som colocation alternativt någon on-prem lösning.

Arbetet med att åstadkomma ovanstående görs inom ramen för projektet Cloud Ready. Projektet innefattar ett antal strömmar som exempelvis Arkitektur, Teknisk Plattform, Compliance och Kultur. Projektet omfattar också två större delprojekt; IAM SpelTech (Delprojekt 1) samt Modernisering SpelTech (Delprojekt 2).

Detta avrop avser resurs för att leda Delprojekt 2. Det omfattar att leda arbetet med att ersätta egenutvecklade lösningar för exempelvis eventstreaming, tjänstekommunikation (företrädesvis micro services i on-premise Kubernetes), ersätta egenutvecklad API Gateway och ersätta dagens inbyggda IAM-relaterade funktioner. Utgångspunkten är att den nuvarande tjänstestrukturen inte behöver ändras som en del av moderniseringsarbetet.

Arbetet inbegriper också att ansvara för att säkerställa att ovanstående arbete planeras och är i linje med Projektets samt Delprojekt 1:s tids- och genomförandeplan.

Då uppdraget innebär att agera rådgivande är det av stor vikt att konsulten som utför Uppdraget, fullt ut och på ett oberoende och objektivt sätt kan representera Svenska Spel utifrån Svenska Spels behov. Konsulten får således inte vara låst till/ha kopplingar till en viss molnleverantör.

Skallkrav:

  • Kompetensnivå: 4
    Normalt uppnås kompetensnivån efter 6-10 års professionell erfarenhet inom kompetensområdet.
  • Minst fem (5) års erfarenhet av att driva IT-projekt, där arkitektur, kravhantering, utveckling och anskaffning teknisk etablering/implementation och estimering varit komponenter.
  • Kunskap om micro-servicearkitektur innefattande bland annat Kubernetes, event streaming, och messaging.
  • Kunskap om nätverksarkitektur.
  • Erfarenhet av att ha genomfört molnmigreringsprojekt.
  • Har en stark teknisk profil förvärvad via utbildning och arbetslivserfarenhet.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Kunskaper och praktisk erfarenhet inom decentraliserade och agila arbetssätt.

Börkrav:

  • Kunskap om säkerhetsmekanismer i molnet för att skydda känslig data oavsett datats tillstånd (in transit, at rest, in use) inklusive hantering av krypteringsnycklar och andra hemligheter.
  • Erfarenhet av att arbeta med moderna säkerhetsprinciper som Zero Trust, Least Privilege och DevSecOps.
  • Ha erfarenhet från mer än ett (1) tidigare uppdrag av att ha arbetat med komplexa och transaktionsintensiva IT-miljöer mot B2C (som exempelvis inom detaljhandel, bank eller finans), med höga krav på tillgänglighet, konfidentialitet, riktighet, spårbarhet och tillgänglighet.
  • Projektcertifiering Project Management Professional (PMP) eller motsvarande.
Detaljer

Referens:45327

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-05-02

Slutdatum:2025-05-02

Option:2025-11-02

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.