Uppdragsbeskrivning

Staten, genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har ingått en överenskommelse om kommunernas arbete med krisberedskap för perioden 2019–2023. I enlighet med överenskommelsen har Solna stad upprättat en handlingsplan för krisberedskap 2024–2026. Då det finns en motsvarande överenskommelse om kommunernas arbete med civilt försvar för samma period kan även dessa frågor komma att omfattas. Handlingsplanen anger stadens övergripande mål och inriktning för arbetet med krisberedskap och civilt försvar under mandatperioden och syftar till att skapa en övergripande strategisk inriktning för stadens arbete med krisberedskap och civilt försvar. Med planen som ett inriktande stöd ska en mer detaljerad och verksamhetsspecifik planering för perioden tas fram.

Solna stad söker nu en verksamhetsutvecklare med kunskap om krisberedskap inom vård och omsorg för att påbörja arbetet med att se över och vid behov revidera metodstöd och mallar för krisberedskapsarbetet.

Uppdraget kan komma att utvidgas med till exempel arbete med att säkerställa att förtroendevalda, berörd anställd personal samt externa utförare får relevant utbildning och övning inom området krisberedskap utifrån ansvarsområde och funktion samt utvärdera och säkerställa erfarenhetsåterföring efter genomförda övningar och inträffade händelser.

Uppdraget kan kompletteras med andra arbetsuppgifter inom området om så är lämpligt.

Uppdraget uppskattas omfatta 50% av en heltidstjänst efter sommaren 2024, samt 40 timmar under en uppstart innan sommaren 2024. Uppskattad tid i timmar för uppdraget: 300-400 timmar.

Förväntat resultat

Konsultinsatsen ska ge förvaltningen en säkerställd grund för krisberedskapen, som är känd och etablerad i organisationen.

Projektorganisation

Projektorganisation meddelas senare, i styrgrupp ingår bl a förvaltningschefer för omvårdnad och socialtjänst samt stabschef kvalitetsutveckling.

Krav på dokumentation

Planering, genomförande och rapportering följer omvårdnadsförvaltningens processer och rutiner. Uppdraget slutredovisas vid årsskiftet 2024/2025.

Säkerhetskrav

Konsulten kan behöva genomgå bakgrundskontroll utifrån hantering av kommunens planer för krisberedskap.

Handlingar som ska ingå i offert:

  • CV
  • Referensförteckning
  • Certifikat
  • Pris

Skallkrav:

  • Uppfylla kompetensnivå 4 (9-12 år som konsult inom aktuellt område)
  • Dokumenterad kunskap i Kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd
  • Certifiering i PROSCI – förändringsledning eller motsvarande
  • Projektledarutbildning
  • Kunskap om den kommunala hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens krisberedskap och civilt försvar
  • Kunskap om kommunal hälso- och sjukvård
  • Erfarenhet av förbättringsarbete inom kommunal vård och omsorg
  • Erfarenhet av att utbilda och hålla workshops

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här:  https://portal.upgraded.se/

Detaljer

Referens:51157

Ort: Stockholm

Omfattning:Uppdraget uppskattas omfatta 50% av en heltidstjänst efter sommaren 2024, samt 40 timmar under en uppstart innan sommaren 2024. Uppskattad tid i timmar för uppdraget: 300-400 timmar

Startdatum:2024-06-03

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.