Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Projektledare till vår kund. Verksamheten ska påbörja en ny upphandling av en plattform, där en förstudie med såväl verksamhetskrav som it-krav ska tas fram och utgöra grunden för ett upphandlingsunderlag.
Förstudien ska även innehålla hypoteser om framtida funktionella behov, data, och tekniklösningar som ska reflekteras i upphandlingen och upphandlingsstrategin. Målet är att upphandla en modern, säker, tekniskt kompetent plattform som också kan justeras eller byggas vidare, utan stora svåra ingrepp.

Plattformen ska efter upphandling implementeras såväl tekniskt som för huvudmän och enskilda skolor.
Uppdraget är inledningsvis att tillsammans med en stor mängd intressenter leda och driva framtagandet en förstudie. Därefter vara en del av ledningen för upphandlingen, vilket bland annat innefattar att analysera svar, genomföra intervjuer och skapa underlag för val av leverantör. Detta sker tillsammans med kompetenser inom inköp och upphandling. Slutligen omfattar uppdraget att bistå i att vald lösning implementeras, verifieras och godkänns.

Skallkrav:

  • Minst åtta (8) års dokumenterad och praktisk erfarenhet av att arbeta som projektledare, med på marknaden vedertagna projektstyrningsmodeller.
  • Minst tre (3) års dokumenterad och praktisk erfarenhet av agila metoder för projektledning.
  • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av projektledning ifrån minst två (2) större komplexa it-upphandlingsprojekt, från start av** upphandling** till** implementation**.
  • Två (2) års dokumenterad och praktisk erfarenhet av att ha drivit förstudier och skrivit beslutsunderlag.
  • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av att ha arbetat med såväl it- som verksamhet inkluderande icke-funktionella krav och säkerhetskrav.
  • Konsulten ska kunna tala och skriva svenska och engelska på professionell nivå.
  • Inom ramen för uppdragets karaktär ha mycket goda ledaregenskaper och social kompetens.
  • Inom ramen för uppdragets karaktär vara lyhörd och ha god förmåga att kommunicera.

Börkrav:

  • Inom ramen för uppdragets karaktär ha dokumenterad och praktisk erfarenhet av förändringsledning.
  • Inom ramen för uppdragets karaktär ha erfarenhet av förvaltningsmodell, exempelvis pm3.
  • Inom ramen för uppdragets karaktär ha betydande praktisk och dokumenterad erfarenhet av att självständigt ansvara för, planera och genomföra aktiviteter.
  • Erfarenhet av att agera som beställare gentemot leverantör samt vana av leverantörsstyrning.
  • Praktisk och dokumenterad erfarenhet av uppdrag i politiskt styrd organisation, myndighet eller motsvarande.

Referensuppdrag för konsult

Anbudsgivare ska inkomma med ett (1) referensuppdrag som offererad konsult utfört/utför för extern kund (med extern kund avses juridisk person som anbudsgivaren eller konsulten inte utövar någon juridisk kontroll över eller som anbudsgivaren eller konsulten själv kontrolleras av) och som uppfyller följande krav:

  • Uppdraget ska vara slutfört/pågående under de senaste tre (3) åren räknat från sista anbudsdagen*.
  • Uppdraget ska ha utförts utan allvarliga eller ihållande brister i fullgörandet av något väsentligt krav som har medfört att avtalsrelationen har sagts upp i förtid, lett till skadestånd eller annan jämförbar påföljd.
  • Uppdraget ska ha omfattat/omfattar ett liknande projekt eller uppdrag som detta avrop omfattar.
  • Den namngivna konsulten i avsnitt 2.3.1 a. ska ha genomfört/genomför uppdraget.

*Om anbudstiden skulle komma att förlängas sträcks tiden under vilken referensuppdraget ska vara slutfört/pågående ut med motsvarande antal dagar som anbudstiden förlängs.

Referensformulär

Anbudsgivaren ska till sitt anbud bifoga ett ifyllt referensformulär per referensuppdrag i enlighet med vad som framgår av Bilaga Referensformulär.
Verksamheten kan inom ramen för anbudsprövningen komma att kontrollera i anbudet lämnade uppgifter avseende referensuppdrag, bland annat genom att kontakta angiven referens. För det fall kunden kontaktar referensen ska denne kunna bekräfta de uppgifter som angivits i referensformuläret. Kunden kommer göra tre (3) skriftliga försök att komma i kontakt med anbudsgivarens referens. För det fall en referens inte går att komma i kontakt med eller inte kan/vill verifiera uppgifterna som angivits i referensformuläret kommer anbudsgivaren inte kunna tillgodoräkna sig åberopad erfarenhet och därmed inte uppfylla kravet.

Detaljer

Referens:55891

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-06-17

Slutdatum:2025-06-16

Option:36 månader

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.