Uppdragsbeskrivning

Vår kund arbetar för att skapa en datadriven och sammanhängande digital förvaltning och söker nu hjälp med att ta fram en systemkarta som visar våra nuvarande system och hur information flödar mellan dem.

Genom att få en tydlig översikt av alla system och identifiera eventuella isolerade lösningar kan vi fatta bättre beslut vid upphandling av nya system och säkerställa ett effektivt informationsflöde. Systemkartan kommer även att vara ett värdefullt verktyg vid införandet av automatiserade och robotiserade processer.

Målet är att identifiera svagheter, eliminera onödiga kostnader och framtidssäkra vår digitala miljö, vilket bidrar till ökad digital mognad och effektivitet i verksamheten.

Viktigt är att den systemkarta som tas fram också är användbar för IT och att den följer kommunens standard och att den kan underhållas oberoende av konsult.

Förväntat resultat av uppdraget:

Uppdraget innebär att genomföra en omfattande kartläggning av de system som används inom förvaltningen, samt att skapa en övergripande beskrivning av informationstillgångarna och hur informationen flödar mellan systemen. Målet är att få en tydlig överblick över den nuvarande systemmiljön för att möjliggöra bättre beslutsunderlag och framtida optimeringar.

Kompetens- och språkkrav:

  • Dokumenterad erfarenhet av att kartlägga och dokumentera system och informationsflöden.
  • God förmåga att visualisera komplexa informationsstrukturer.
  • Flytande i svenska, både i tal och skrift.
  • Vi söker en strukturerad och analytisk konsult som är van vid att arbeta med liknande kartläggningsuppdrag och kan kommunicera effektivt med olika intressenter.

 

Detaljer

Referens:74396

Ort: Växjö

Omfattning:80 timmar

Startdatum:2024-11-01

Slutdatum:2024-12-15

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.