Uppdragsbeskrivning

Regionfastigheter, fastighetsägaren inom Region Skåne, kommer successivt ersätta befintlig systemarkitektur för sitt mätarbestånd. Detta uppdrag avser tillsätta en projektledare som styr, koordinerar och håller samman detta arbete. I projektet kommer Regionfastigheters specialister, IT experter, konsulter samt entreprenörer samarbeta för att under en längre period arbeta sig igenom Regionens energimätarbestånd. Generellt avser Regionfastigheter att kortsiktigt stabilisera befintlig avläsning av energi- och mediamätare samt att långsiktigt modernisera- arkitektur samt att ersätta manuell avläsning

Som projektledare har du ansvar att säkerställa projektets framdrift, planering, utförande och uppföljning.

Projektet genomförs seriellt där nya byggnader och fastigheter kontinuerligt prioriteras för utbyte, ramhandlingar tas fram och avrop mot leverantör görs, samt IT anpassningar innan färdigställande, samtidigt som det sker parallellt då olika fastigheter kan ha pågående utbyten i olika faser.

Uppdraget är mångfacetterat och inkluderar teknik, ekonomi och ledarskap.

För att lyckas med detta uppdrag ser vår kund att du är en ”doer” som har erfarenhet av utförandeentreprenader, gärna inom styr och regler. Förmåga att vara strukturerad och noggrann är central, samtidigt kommer det krävas en stor portion flexibilitet, problemlösarförmåga och ledarskap då projektet sannolikt kommer erbjuda en del överraskningar.

En annan central del är ekonomisk planering och uppföljning då en given årlig budget avsätts för projektet, samt att ta fram en förvaltnings- och resursplan för framtiden.

Uppdraget kommer utföras primärt i Regions Skånes lokaler vid Dockplasen i Malmö men resor inom Skåne kommer ingå och görs vid behov. Arbete på distans är möjligt till viss del.

Beskrivning av önskad kompetens:

  • 5+ år erfarenhet av projektledning, vilket inkluderar ekonomisk uppföljning och planering.
  • Erfarenhet av liknande projektledningsarbete, är starkt meriterande.
  • Kännedom om dagens och framtidens krav på energianalys, energiprestanda och energiuppföljning är starkt meriterande.
  • Erfarenhet av projektledning av entreprenadprojekt är meriterande.
  • Erfarenhet av projektledning inom offentlig verksamhet är meriterande
  • Erfarenhet av projektledning av IT projekt är meriterande
  • Övrig erfarenhet av styr och regler är meriterande

Uppdraget skrivs på 12 månader med möjlighet till förlängning.

 

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EUs och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:13761

Ort: Malmö

Omfattning:50%

Startdatum:2023-10-01

Slutdatum:2024-10-01

Option:Möjlighet till förlängning

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.