Uppdragsbeskrivning

Genom ett projekt som ska starta hösten 2023 ska vår kund utveckla sin förmåga att hantera data som en strategisk resurs och med det även höja organisationens förståelse för analys- och beslutsstöd och de möjligheter det kan ge.

Kunden saknar idag några avgörande komponenter för att ta arbetet vidare, däribland ett fullt fungerande datalager med tillhörande hantering från behov av leverans men även förmågan att visualisera detta i ett slutverktyg.

Genom det nya projektet initierar kunden ett arbete med att lyckas förflytta sig i den önskande riktningen. Huvudprojektet syftar till att upprätthålla ett datalager och med det säkerställa att kompetens finns inom organisationen för fortsatt hantering. Utöver datalagertekniken kommer en stor del av fokuset att ligga på arbetssätt och struktur för en fullgod hantering av data där visualisering i ett analysverktyg är slutresultatet.

I samband med detta arbete ska ett första analys- och beslutsstöd kring ekonomiuppföljning genomföras genom användning av datalagret CGI:s Darwinplattform och analysverktyget Power BI. Utöver huvudprojektet så kommer uppdraget att hantera ett fåtal delprojekt i förberedande syfte.

Skallkrav:

  • Kompetens inom dataarkitektur
  • Arbetat med och utvecklat CGI:s datalagerplattform Darwin
  • Erfarenhet av utveckling av API inom Darwin (#)
  • Databashantering; skapa, fråga och underhålla, modellering; dimensionell modellering, scheman, ETL-processer; såsom dataintegration för transformering, optimering av databasfrågor, indexering m.m.

Börkrav:

  • Erfarenhet av Raindance

Omfattning på uppdraget ser ut som följande:

  • 2023: september – december, initialt 50 % under projektuppstart och därefter 100 %
  • 2024: januari – december, deltid, upp till heltid
  • 2025: eventuella optioner på förlängning, januari – december
Detaljer

Referens:16140

Ort: Örebro

Omfattning:50-100%

Startdatum:2023-09-05

Slutdatum:2024-09-05

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.