Uppdragsbeskrivning

Uppdraget består i att agera teknisk delprojektledare och rapportera till/samarbeta med en huvudprojektledare i ett tidskritiskt projekt som rör kapitaltäckningsberäkningar med SAS som plattform. I denna fas är det fokus på kravställning vilket är ett område som du behöver vara erfaren och duktig på. I ett senare skede blir release och testledning också centralt.

Som teknisk projektledare ansvarar du för att leda och driva såväl små som stora projekt/uppdrag och avancerade tekniska systemutvecklingsprojekt. Du har förståelse för och insikt i hur relevant teknik och fungerar och hur det påverkar projektets olika faser utifrån ett budget- och tidsperspektiv. Du ansvarar för projektets/ uppdragets alla faser fram till leverans vilket innefattar att leda arbetet vid framtagande av lösningsförslag, genomförande, förbereda för produktion och livscykelhantering samt projektavslut och att projektets/uppdragets mål i fråga om leveranstid, kvalitet och kostnader uppnås. Utöver detta rapporterar du till utsedd styrgrupp för projektet och säkerställer att styrgruppen har rätt underlag för att fatta nödvändiga beslut som påverkar projektet inom givna ramar. Slutligen ansvarar du även för att bidra till processförvaltningen med förbättrings- och förändringsförslag främst avseende projektstyrningsprocessen

Kunden behöver en driftig profil som har tidigare erfarenhet av att leda IT-införande projekt/IT-leveranser. De jobbar idag med både traditionell projektledningsmetodik och agila metoder (SAFe) och erfarenhet och kunskap inom båda områdena är nödvändigt. Eftersom uppdraget är tidskritiskt är startdatum per omgående.

Detta uppdrag kräver att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom bank. Initialt söker de en projektledare på nivå 4, men en konsult med något mindre erfarenhet än nivå 4 kan vara relevant om personen i fråga har erfarenhet från finansiell sektor inom just området kapitaltäckningsberäkningar. Det är för övrigt också ett kvalificerande kriterie att du har erfarenhet från bank/finansiell sektor och inom området risk, och helst kapitaltäckningsberäkningar.

Vi söker dig som:

  • Har hög generalistkompetens, eller mycket hög kompetens inom området
  • Har deltagit i stora uppdrag inom aktuellt område och genomfört uppdrag med mycket hög kvalitet och har befunnit dig på nivå 3 under minst 2 år (nivån uppnås normalt tidigast efter 9-12 år som konsult inom aktuellt område)
  • Tar huvudansvar för ledning av större grupp
  • Har mycket stor självständighet
Detaljer

Referens:17886

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2023-10-02

Slutdatum:2024-10-02

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.