Uppdragsbeskrivning

Brinner du för integritetsskyddsfrågor och dataskydd och är sugen på en ny och spännande utmaning? Vi söker nu en dataskyddsspecialist som vill hjälpa till att utveckla funktionen hos kunden.

Du kommer att tillhöra team Privacy Office som är en stödjande och sammanhållande funktion som med specialistkompetens bistår hela koncernen inom dataskyddsområdet. De har ett lösningsorienterat arbetssätt och tillvaratar affärsmöjligheter kopplat till dataskydd och integritet. Teamet tillhör organisatoriskt IT-divisionen.

I din roll som dataskyddsspecialist arbetar du både självständigt och tillsammans med teamet inom samtliga dataskyddsområden. Centrala delar handlar om löpande arbete med och vidareutveckling av de koncerngemensamma dataskyddsprocesserna och analyser, så som registrerades rättigheter, behandlingsregister och konsekvensbedömning (DPIA).

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Samordna, driva och vidareutveckla processer för dataskydd
  • Moderera och leda workshops exempelvis gällande verksamhetens årliga genomgång och vidareutveckling av behandlingsregistret och DPIA samt andra utbildningsaktiviteter
  • Utveckla och driva processer för uppföljning inom dataskyddsområdet, så som kontroll av kvalitet i PuB-avtal, processen för registrerades rättigheter, personuppgiftsincidenter, behandlingsregister och DPIA
  • Stötta dataskyddsorganisationen inom arbete med dataskyddsrisker och effektivitet i kontroller
  • Ta fram underlag för till exempel analys av personuppgiftsincidenter och dataskyddsrisker

Rollen förändras i takt med behov och utveckling

Som person är du lösningsorienterad och drivs av att utmanas och utvecklas samt har ett öga för detaljer. Du tycker om att hjälpa andra, är tydlig och engagerad samt förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och efterlevnad av dataskyddsförordningen. Du tar initiativ, har bra förmåga att dokumentera och arbetar strukturerat med tydligt fokus på leverans. Till detta har du en mycket god social förmåga och kan samarbeta prestigelöst med olika personer och grupperingar. Kunden lägger stor vikt vid din personlighet.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av dataskydd, risk och intern kontroll eller informationssäkerhet. Det är meriterande om du är jurist.

Vi ser även att du har:

  • Akademisk examen inom till exempel juridik, informationssäkerhet eller ekonomi
  • Kunskap om GDPR och dataskyddslagstiftning
  • Erfarenhet av att arbeta med fokuserad och tydlig kommunikation
  • Erfarenhet av projektledning och/eller managementkonsulting
  • Erfarenhet av arbete i en stor organisation
Detaljer

Referens:20118

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2023-10-16

Slutdatum:2024-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.