Uppdragsbeskrivning

För detta uppdrag söker vi en verksamhetsutvecklare med anledning av att kunden håller på att införa Framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) som är ett digitaliseringsprogram som ger förutsättningar att förbättra och förnya vårdens utförande och bidra till att regionen kan erbjuda en tillgänglig, säker och jämlik vård av hög kvalitet. FVIS består dels av systeminföranden, dels av verksamhets- och processutveckling i vården. Syftet med programmet är att koordinera och hålla samman de insatser som kommer att krävas för att nyttja systemets fördelar, verksamhetsutveckla och nå de nyttor och effektmål som inte kan uppnås om dessa drivs var för sig.

I samband med införandet behöver förvaltningsorganisationen rustas för en ny typ av förvaltning. Leverantören av det nya vårdinformationssystemet levererar det som en tjänst vilket innebär att regionen behöver utveckla en organisation runt tjänsteförvaltning. Tjänsteförvaltningen ska också kunna mappas ihop med den objektmodell som råder inom regionen och där förvaltning och systemadministration sker idag.

I uppdraget ingår att både driva arbetet med att ta fram den nya förvaltningsorganisationen i samklang med befintlig förvaltning och att utarbeta och implementera processer och rutiner för förvaltningen. Uppdraget innebär att du har ett huvudansvar att leda, driva, utveckla och implementera och samtidigt kompetensöverföra till regionens deltagande medarbetare.

Notera att arbete även kan förekomma i andra pågående projekt och uppdrag inom regionen.

Vad gäller placering av uppdraget så tillämpar kunden arbete på plats i Umeå på 1-2 gånger per månad, 1-2 dagar per tillfälle och i övrigt medger uppdraget arbete i huvudsak på distans. Antal tillfällen per år och dagar per tillfälle är preliminära, de kan bli fler eller färre under uppdraget. I tillägg till kravet för stationeringsort så gäller följsamhet till rådande rekommendationer från regionen avseende tillfälligt distansarbete.

Detaljer

Referens:20363

Ort: Delvis distans, Distans, Umeå

Omfattning:100%

Startdatum:2023-10-23

Slutdatum:2024-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.