Uppdragsbeskrivning

Vår kund bygger just nu upp en stärkt förmåga att hantera operativ IT-säkerhet genom att etablera ett Security Operation Center (SOC). Som en del i det stärkta stödet behöver de en IT-säkerhetsanalytiker med kompetensnivå 3 som ska arbeta med att upptäcka, analysera och hantera IT-säkerhetsrelaterade hot mot kundens miljöer.

Uppdraget omfattar operativt arbete inom IT-säkerhet så som logganalys, sårbarhetshantering, felsökning och analys av IT-säkerhetsrelaterade incidenter, problem och frågeställningar som kommer in till SOCen. Att vara driven i att självständigt kunna konfigurera kundens SIEM-lösning samt andra it-säkerhetsverktyg är en huvudarbetsuppgift. Du ska arbeta proaktivt och föreslå förbättringar som leder till bättre tillgänglighet, minskande antal incidenter samt högre säkerhet.

Skallkrav:

  • IT-säkerhetsanalytiker enligt nivå 3
  • Minst 2 års arbete med att konfigurera SIEM-verktyg
  • Minst 2 års arbete med strukturerad logganalys ur ett IT-säkerhetsperspektiv

Börkrav:

  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med sårbarhetshantering i IT-system
  • Dokumenterad erfarenhet av incidenthantering
  • Certifiering/Utbildning inom IT-säkerhetsområdet som t.ex. CEH/CySA+/SIEM eller annan certifiering/utbildning som Tullverket bedömer likvärdig

Notera att du kommer behöva säkerhetsklassas inom ramen för uppdraget och uppdraget kan inte påbörjas innan säkerhetsklassning är klar. Huvuddelen av uppdraget sker på plats i kundens lokaler i Luleå. Viss möjlighet att arbeta från annan plats kan vara möjlig.

Detaljer

Referens:24801

Ort: Luleå

Omfattning:100%

Startdatum:2024-01-01

Slutdatum:2024-12-31

Option:2027-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.