Uppdragsbeskrivning

Vår kunds förvaltningsorganisation strävar efter att förbättra dess förmåga att leverera värde till användare och samhället i stort. Med ett stort engagemang för att möta de ständigt föränderliga behoven i branschen, har de identifierat behovet av att anpassa och omdefiniera arbetskulturen. De är fast beslutna att bli mer smidiga, snabba och samarbetsvilliga för att möta dagens utmaningar.

De befinner sig mitt i en spännande och betydande omvälvning, med omfattande organisatoriska förändringar som kräver expertis och ledning. För att navigera genom denna omvandling har de identifierat behovet av en senior och kompetent agil coach som kan fungera som vägledare och arkitekt på denna spännande resa. I denna roll kommer din huvudsakliga uppgift vara att forma och stärka deras tvärfunktionella team inom den förvaltande organisationen. Den agila coachen kommer att spela en nyckelroll i att hjälpa dem att utveckla sina förmågor och följa agila metoder som gör dem bättre rustade att snabbt anpassa sig till den föränderliga verkligheten och leverera värde på högsta nivå.

Ett annat centralt mål är att främja och katalysera ökat samarbete mellan de olika delarna av organisationen. Genom att bygga broar mellan tidigare avskilda enheter och uppmuntra en kultur av öppen kommunikation, kommer du som agil coach att spela en central roll i att bryta ned barriärer och skapa en mer sammanhängande och effektiv organisation. Denna position erbjuder en möjlighet att påverka deras organisations framtid, forma deras arbetssätt och hjälpa till att nå nya nivåer av framgång och prestation.

Med din kompetens och passion för agila metoder och förändringsledning kommer du att vara en värdefull nyckelspelare i deras resa mot en ännu mer framstående framtid där du kommer att ges möjligheten att påverka organisationen i dess helhet.

Arbetsuppgifter:

  • Skapa och förstärka tvärfunktionella team: I rollen som agil coach kommer du att samarbeta nära olika avdelningar och enheter inom förvaltningsorganisationen för att skapa och stödja tvärfunktionella team. Ditt uppdrag är att främja samarbete över traditionella gränser, och därigenom skapa dynamiska team som snabbt kan anpassa sig till förändrade förhållanden. Dessa tvärfunktionella team kommer att vara nyckeln till er framgång genom att effektivt leverera värde i en snabbt föränderlig värld.
  • Agil coachning som stärker prestanda: Du kommer att fungera som en agil coach och mentor för deras tvärfunktionella team. Genom din coaching och vägledning kommer du att utveckla teamens agila förmågor och säkerställa att de presterar på sin högsta nivå. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att öka produktiviteten, kvaliteten och innovationen hos deras team.
  • Ledning av förändring: I denna roll kommer du att spela en central roll i att utveckla och genomföra strategier för att stödja deras pågående förändringsinitiativ. Du kommer att främja en agil arbetskultur och säkerställa att deras medarbetare är rustade för att hantera och omfamna förändringar. Din insats kommer att vara avgörande för att säkerställa att deras förändringar genomförs smidigt och framgångsrikt.
  • Förbättrat samarbete och kommunikation: Genom att främja samarbete och förbättra kommunikationen mellan olika delar av organisationen kommer du agera som en brygga mellan tidigare isolerade enheter. Du kommer att uppmuntra till öppen dialog och samarbete som kommer att bidra till att bryta ned silos och skapa en mer sammanhängande och effektiv organisation.
  • Stödja ledarskapsutveckling: Din expertis kommer också att användas för att stödja deras ledare och chefer när de anpassar sig till de nya krav som den agila arbetskulturen medför. Du kommer att hjälpa dem att utveckla sina agila ledaregenskaper, vilket är avgörande för att främja och stödja organisationens framsteg.

Skallkrav:

  • Högskole-/universitetsutbildning 120p/180hp
  • Minst 10 års arbetslivserfarenhet av att arbeta som agil coach
  • Minst fem uppdrag där du påvisat dina färdigheter för att etablera tvärfunktionella team och infört agila arbetssätt
  • Minst två uppdrag där du arbetat med förändringsarbete inom en förvaltningsorganisation
  • Minst fem uppdrag där du påvisat din förmåga att bygga och underhålla starka relationer över hela organisationen
  • Minst fem uppdrag där du påvisat dina kommunikationsfärdigheter

Börkrav:

  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete inom energimarknaden
  • Certifieringar inom agila metoder, t.ex. ScrumMaster och/eller SAFe Agilist

Önskvärda personliga egenskaper:

  • God samarbetsförmåga och initiativförmåga
  • Flexibel och anpassningsbar efter arbetsbelastning
  • Utåtriktad och tydlig i din kommunikation
  • Ödmjuk och ha lätt för att skapa förtroende
  • Arbetar självständigt och målinriktat
  • Förmåga att arbeta i grupp och innehar en övertygande ledarskapsstil
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Notera att en registerkontroll ska genomföras och godkännas innan uppdraget kan påbörjas.

Detaljer

Referens:24876

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-01-15

Slutdatum:2024-07-31

Option:2026-07-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.