Uppdragsbeskrivning

OBS, vänligen ange korrekt tillgänglighet/möjligt startdatum.

Region Skåne/Skånetrafiken önskar att man är ca 50% på plats samt behärskar svenska språket.

Varje dag reser 300 000 människor med Skånetrafiken. Dem arbetar hårt för att göra vår trafik attraktiv och få fler att resa hållbart. En viktig pusselbit i att bli punktligare och effektivare är hur dem hanterar och analyserar deras data. Skånetrafikens Analysplattform lagrar data från olika källor i ett data warehouse och presenterar sedan information via BI applikationer mot användaren. Skånetrafiken har därför behov av kompetens inom Data Warehouse (DW) och Business Intelligence (BI) för att ha bra framdrift för att tillgodose verksamhetens krav och önskemål.

Analysplattform är den samlande benämningen på Skånetrafikens Data Warehouse (DW) och Business Intelligence (BI), samt dess infrastruktur, applikationer, processer och metoder. Skånetrafikens DW är byggt på en MS SQL-server miljö.
Analysplattformen är i en övergångsfas från att ha servrar on-prem till att vara helt molnbaserade på Azure plattformen. Det innebär en större mängd arbete för att lyfta dagens on-prem lösningar till Azure, samtidigt som vi underhåller båda plattformarna.

Skånetrafiken genererar stora mängder data. Ny teknik och nya informationskällor uppstår ständigt inom Skånetrafiken, så Analysplattformen är starkt beroende av en stabil grund och ett team av erfarna konsulter. För att klara analysplattformens utvecklings- och förvaltningsbehov, behöver dem utöka deras team med ytterligare en Data Engineer. Därav letar dem efter en nyfiken lagspelare med känsla för kvalitet.

Dem behöver en senior konsult som vill vara med och bygga deras nya plattform i Azure cloud med en medallion arkitektur och samtidigt förbättra och förenkla existerande lösningar. I och med den nya plattformen kommer dem jobba tätt med resten av verksamheten så att data transformeras på rätt sätt och att rätt saker presenteras. Att kunna kommunicera med intressenter inom Skånetrafiken är därför en viktig del i arbetet.

I uppdraget ingår kompetensöverföring till av kunden angiven personal och dokumentation av genomfört uppdrag.

Du behöver erfarenhet av:

  • Python, SQL
  • Datamodellering, ETL
  • Medallion architecture
  • Azure cloud
  • Databricks, Delta Lake, Data Factory
  • Agil utveckling, Azure DevOps

Det är minst lika viktigt med:

  • God samarbetsförmåga
  • God kommunikationsförmåga
  • Nyfikenhet och vilja att lära och lära ut

 

Har man erfarenhet av Qlik, Kollektivtrafikdata eller Ekonomisk avstämning, så är det ett extra plus.

 

Tillhör kategori

BI- eller ETL-utvecklare

Detaljer

Referens:26052

Ort: Delvis distans, Malmö

Omfattning:100%

Startdatum:2024-01-15

Slutdatum:2024-03-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.