Uppdragsbeskribning

IT-avdelningen hos vår kund söker en projektledare för Projekt Ensa vid Scilifelab.
Vid övertagandet gjordes inte en tydlig förväntansbeskrivning mellan parterna utan organisationen förväntades sköta all drift, både grundläggande IT och en mängd speciallösningar. I takt med att verksamheten på Scilifelab vuxit och många nya forskargrupper med egen infrastruktur har anslutit har miljön blivit spretig och svår supporterad och antalet särlösningar ökat markant. Med projekt Ensa behöver vi säkerställa att vi får mer enhetlighet i infrastruktur miljöerna så att de över tid kan underhållas och supporteras på ett effektivt sätt.
Som projektledare för ”Projekt Ensa” kommer du organisatoriskt att tillhöra enheten Drift & Infrastruktur men kommer att dela din tid mellan organisationen och Scilifelab i Solna.

Tjänsten är på heltid initialt för att sedan övergå till halvtid. Det finns möjlighet att bedriva arbetet delvis på distans efter överenskommelse med uppdragsgivaren.

Arbetsuppgifter:

Som projektledare har du det taktiska ansvaret att planera, organisera samt rapportera projektet enligt dess direktiv och mot projektets målsättningar. Projektledaren förväntas också engagera, leda och styra projektets medlemmar så att målen uppnås. Individerna kommer från olika delar av både organisaionen organisation men också Scilifelabs organisation vilket kräver förankring med linjechefer. I projektledarens ansvar ligger också att se att projektet håller sin budget samt säkerställa att projektet överlämnas till förvaltning och är väldokumenterat vi överlämningen.

Skallkrav:

  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt inom drift och infrastruktur
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att dokumentera arbete
  • Minst 2 års dokumenterat arbete av överlämning till förvaltningsorganisation
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska då båda språken används inom organisationen
  • Vana av att ta egna initiativ inom ramen för uppdraget

Börkrav:

  • 2 års erfarenhet av att arbeta inom myndighet
  • 2 års erfarenhet av förändringsledning
  • 1 års erfarenhet av arbete inom forskningsvärlden
Detaljer

Referens:26320

Ort: Delvis distans, Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2023-12-04

Slutdatum:2024-07-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.