Uppdragsbeskrivning

Till vår kund söker vi nu flera Automationskonstruktörer till ett varierande uppdrag i en global koncern.

Mer om rollen:
Arbetet varieras mellan egna uppdrag i form av arbetsorder till att i olika grad delta i olika investeringsprojekt mot produktion tillsammans med konstruktörskollegorna på avdelningen.
Samarbetet med produktionsavsnitten/avdelningarna är viktigt och dina vanligaste kontaktytor kommer bestå av underhållstekniker och drifttekniker men du kommer även ha kontakt med projektledare, inköp och externa leverantörer.  Vi arbetar med projektering, utveckling, konstruktion, programmering, dokumentation/utbildning samt idrifttagning av styrsystem för maskiner på våra anläggningar.

Dina arbetsuppgifter:

  • Driva utveckling och underhåll av automationssystem på befintliga och nya anläggningar
  • Programmera PLC styrsystem som Siemens SIMATIC S7 men även bli upplärd i kundens egenutvecklade styrsystem ProveiwR
  • Projektering, utveckling och konstruktion och även dokumentation av styrsystem för maskiner på våra anläggningar
  • Bistå drift/underhåll med teknikstöd och support
  • Beställa interna och externa tjänster och material
  • Riskbedömningar
  • Utveckla arbetssättet
  • Genomföra tester och valideringar på systemkonstruktioner
  • Leda arbeten

Vem du är:

Vi söker dig som är tekniskt intresserad, har kreativa idéer, trivs att jobba i projektform och gillar att hitta lösningar. Du behöver vara informationssökande som hjälper dig lösa komplexa problem och situationer hanterar du självständigt och effektivt. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt, tar initiativ i syfte att få saker att ske och har förmåga att fatta egna beslut. Du behöver kunna jobba både självständigt och i grupp med ansvar för systemkonstruktionen.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst en 2 årig utbildning som Automationsingenjör alt. en Yrkesutbildning eller Maskinteknik-utbildning med inriktning automationsteknik. Vi värdesätter också yrkeserfarenhet som t.ex. automationskonstruktör.
Erfarenhet av programmering i PLC och industriella säkerhetsstyrsystem som PLUTO samt erfarenhet av C, C ++ är meriterande.

Detaljer

Referens:33347

Ort: Oxelösund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-02-01

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.