Uppdragsbeskrivning

 

Publicerad på nytt – vi tar gärna emot fler CVn, kandidaten får gärna ha lite tyngd inom IT-säkerhet.

 

Informationsarkitekt/informatiker med erfarenhet från att har arbetat med informationsflödeskartläggningar

Som informationsarkitekt på Skånetrafiken bidrar du till att organisera informationen i våra tjänster så att de på ett säkert sätt kan kommuniceras, jämföras återanvändas och analyseras.
Informationsarkitekt rapporterar till förvaltningsarkitekt.

Varje dag reser 300 000 människor med Skånetrafiken. Vi arbetar hårt för att göra vår trafik attraktiv och få fler att resa hållbart. En viktig pusselbit i att bli punktligare och effektivare är hur vi hanterar och analyserar vår data. Skånetrafikens Analysplattform lagrar data från olika källor i ett data warehouse och presenterar sedan information via BI applikationer mot användaren.
Analysplattform är den samlande benämningen på Skånetrafikens Data Warehouse (DW) och Business Intelligence (BI), samt dess infrastruktur, applikationer, processer och metoder.

Skånetrafiken genererar stora mängder data. Ny teknik och nya informationskällor uppstår ständigt inom Skånetrafiken.
Vi söker en erfaren konsult som kan ta på sig uppdraget att beskriva informationsflöden på en övergripande nivå där det framgår var informationen skapas, i vilket syfte och hur informationsmängderna flödar genom våra olika tjänster och system. Informationsarkitekten kommer att arbeta självständigt med många kontaktytor till relevanta arkitekter samt informationssäkerhetsansvariga. Ev tillkommer deltagande i workshops för att skapa sig en uppfattning om informationsmängderna som behandlas i de olika systemen som föder Analysplattformen med data samt delta i workshop för informationsklassificering av informationsmängderna.

Att kunna kommunicera med intressenter inom Skånetrafiken är därför en viktig del i arbetet.
I uppdraget ingår kompetensöverföring till av kunden angiven personal och dokumentation av genomfört uppdrag. Eventuella gap ska identifieras och dokumenteras. Uppdraget ska slutredovisas med en kartläggning av ovan beskrivet samt innehålla 1) rekommendationer kring vilka åtgärder som bör vidtas för att stänga ev identifierade gap och 2) prioritering av dessa.

Kunskap: Hög kompetens inom informationsarkitektur samt sinne för organisation och struktur. Bekväm med olika former av arkitekturbeskrivningar. Meriterande med kännedom om arkitekturgemenskapens arkitekturarbete.

Erfarenhet: Meriterande med erfarenhet inom IT-arkitektur eller liknande med minst fem års erfarenhet.

Starkt meriterande med kompetens i:
Modeleringsverktyg såsom EA från Sparx.
SQL
Azure cloud
Databricks, Delta Lake, Data Factory
Agil utveckling, Azure DevOps

Det är minst lika viktigt med:
God samarbetsförmåga
God kommunikationsförmåga
Nyfikenhet och vilja att lära och lära ut

Har man erfarenhet av Qlik, Power BI, Kollektivtrafikdata eller Ekonomisk avstämning, så är det ett extra plus.

Målet för arbetet är en genomlysning och planering samt framtagande av informationsarkitekturen kopplat till Analys och Analysplattformen, med fokus på informationsflöden.

 

Tillhör kategori

Informationsarkitekt

Detaljer

Referens:34663

Ort: Delvis distans, Malmö/Hässleholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-02-05

Slutdatum:2024-05-03

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.