Uppdragsbeskrivning:

Vi söker just nu en Systemutvecklare till vår kund.

Kunden genomför nu och under flera år framöver en större transformation av digitala tjänster för ansökningar och handläggning. För att mer effektivt kunna utveckla användargränssnitt och interaktion med god kvalitet i digitalisering och modernisering av deras tjänster och administrativa system, har de inlett ett arbete med att ta fram ett designsystem.

‌Ett designsystem ger kunden bättre förutsättningar för att effektivt kunna designa, utveckla och underhålla användbara, tillgängliga och enhetliga digitala gränssnitt baserat på UX-riktlinjer, deras grafiska profil, tekniska standarder och tillgänglighetskrav (tillgänglighet för funktionsnedsatta). I arbetet med designsystem bygger dem kvalitetssäkrade och återanvändbara komponenter, formulerar och dokumenterar principer, riktlinjer och designmönster som ska hjälpa designers och utvecklare att skapa sammanhängande och effektiva lösningar. Det är också viktigt att principer för säkerhet tas i beaktning.

‌Kunden behöver nu förstärka teamet och söker en konsult inom systemutveckling som också har intresse för mjukvaruarkitektur och användarupplevelsen.

‌Arbetet med designsystemet bedrivs i ett tvärfunktionellt team med kompetenser som utvecklare, teamledare, UX-designer, teknisk testare, grafisk formgivare och förutsätter att konsulten har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Konsulten kommer efter hand ha en ledande roll i teamet.

Det finns möjlighet till arbete på distans med månadsvisa träffar i Norrköping.

Teknisk och yrkesmässig kapacitet

Skall-krav:

  • Konsulten ska ha 2 års arbetslivserfarenhet av att i en ledande roll (t.ex. som mjukvaruarkitekt eller lead-developer) leda utvecklingsarbetet i ett utvecklingsprojekt.
  • Konsulten ska ha 5 års arbetslivserfarenhet av att utveckla webbapplikationer i TypeScript/JavaScript under de senaste 10 åren.
  • Konsulten ska ha 3 års arbetslivserfarenhet av enhetstestning.
  • Konsulten ska ha 3 års arbetslivserfarenhet av automatisering av byggkedjor

Bör-krav:

  • Konsulten bör ha arbetslivserfarenhet av React.
  • Konsulten bör ha arbetslivserfarenhet av att bygga komponenter och gränssnitt med CSS-ramverk under senaste 5 åren
  • Konsulten bör ha arbetslivserfarenhet av att utveckla lösningar som är tillgängliga för funktionsnedsatta enligt internationell standard (EN 301 549 och WCAG).
  • Konsulten bör ha erfarenhet av arbete med uppbyggnad av designsystem eller av att ha designat komponenter till ett designsystem.‌

Kompetensnivå 3

  • Kunskap: Hög kompetens inom aktuellt område/roll
  • Erfarenhet: Är förebild för andra Konsulter på lägre nivå. Nivån uppnås normalt efter 4-8 års arbete inom aktuell roll.
  • Ledning: Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp
  • Självständighet: Kan arbeta självständigt

Säkerhetsskyddsavtal

Uppdraget kan kräva en säkerhetsprövning.

Detaljer

Referens:38484

Ort: Distans, Norrköping

Omfattning:100%

Startdatum:2024-04-02

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.