Uppdragsbeskrivning

Vår kund söker en Teknisk Projektledare till ett uppdrag i Borlänge.

Kuden behöver erfaren Teknisk Projektledare som kan arbeta självständigt och erfarenhet av att leda team samt har en gedigen kunskap om de plattformar och den mjukvara som verksamheten använder. Projektet NTL – Nationell TågLedning är ett verksamhetsutvecklingsprojekt med ett stort IT-innehåll. Projektet är uppdelat i flera olika delprojekt och den Tekniske Projektledaren kommer att höra till Delprojekt IT inom NTL.

Arbetsuppgifterna handlar främst om att samordna, koordinera och till delar leda de olika arbetsuppgifter som måste utföras för att planera, problemlösa, driftsätta och förvalta den IT-infrastrukturmiljö som krävs av det nya tågledningssystemet och dess omgivande system samt ställverkskompetens.  Förutom komponenterna i datahallar och trafikledningscentraler ingår även kommunikationsnäten i uppdraget. Förmågan att kunna samarbeta med alla kompetenser både i teknisk drift och förvaltning såväl som inom projektet kommer att vara en nyckel till framgång i projektet.

Uppdraget innebär att man arbetar med samt ansvarar för kundens teknikval arbetssätt och rutiner kring tågledningssystem och ställverksdrift samt IT säkerhet inom tågledning. Uppdraget innebär en komplex arkitektur med integrationer för flertal omgivande system ex vis simulatorer. Kunden är en processstyrd organisation med förvaltning baserad på PM3 och projektmetodik på XLPM.

Skallkrav:

  • Konsulten ska ha erfarenhet att driva IT-infrastrukturprojekt
  • Konsulten ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med arkitektuppdrag
  • Konsulten ska ha erfarenhet av att arbeta inom en processtyrd organisation
  • Konsulten ska ha kunskap om operativ ledningssystem inom transportbranschen så som järnväg eller liknande
  • Konsulten ska ha mångårig erfarenhet av IT-säkerhet inom operativa ledningssystem
  • Konsulten ska ha erfarenhet av jobba inom agila projekt
  • Konsultens språk är svenska

 

Detaljer

Referens:38731

Ort: Borlänge

Omfattning:100%

Startdatum:2024-03-01

Slutdatum:2025-01-31

Option:Ja

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.