Uppdragsbeskrivning

Vår kund i Luleå söker en Projektledare som ska utföra en förstudie till översyn av lokaler för mammografer i Norrbotten.

Mammografiscreening i Norrbotten bedrivs sedan 1989 med två års mellanrum för kvinnor i åldrarna 40–74 år. Screeningverksamheten ska kalla in kvinnorna i målgruppen till screening och målsättningen är att ha ett så högt deltagarantal som möjligt. Som ett led i att organisera Norrbottens bröstcancerdiagnostik för att kunna möta upp framtiden för screeningen och Socialstyrelsens rekommendationer har ett politiskt beslut tidigare tagits om att gå från ambulerande mammografivagnar till fasta enheter på länets fem sjukhus. På länsdelssjukhusen har fasta enheter etablerats och nu planeras ombyggnation på Sunderby sjukhus för etablering av fast screeningverksamhet som sista ort ut.

Det är angeläget att säkerställa kapacitet för screening av Luleå/Bodens kvinnor över tid i de lokaler som färdigställs i Sunderbyn. Bild och funktionsmedicin i Sunderbyn har undersökt alternativ och möjligheter inom befintliga lokalytor i Sunderbyn för att adressera estimerat behov. Inrymning av ett utökat antal mammografer för screening påverkar dock andra verksamheter i de befintliga ytorna inom röntgen och ett taktiskt behov finns av att se över befintliga ytor. En förstudie ska genomföras för att utreda alternativ närmare samt få en grundlig kostnads- och nyttokalkyl på möjliga alternativ för kommande vägval i lokalutformningen.

Kunden har behov av en (1) resurs med hög kompetens inom projektledning som ska agera sammanhållande av förstudien.

Uppdraget genomförs på Sunderby sjukhus, Luleå. Eget arbete för anlitad resurs samt vissa möten kan utföras på distans.

Skallkrav:

  • Skall kunna använda svenska flytande i tal och skrift

Börkrav:

  • Erfarenhet från kommunal verksamhet och/eller offentlig förvaltning
Detaljer

Referens:38891

Ort: Luleå

Omfattning:100%

Startdatum:2024-03-15

Slutdatum:2024-09-30

Option:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.