Uppdragsbeskrivning

Skånetrafiken bedriver ett IT-program med namn Pandora. Resultatet av programmet skall leda till ett nytt systemstöd för Affärsområde Serviceresor. Detta systemstöd skall automatisera ett antal funktioner för medarbetare, vård, kommuner och användare inom förvaltningen men även hos de företag som kör färdtjänst och sjukresa.

Projektet går mot implementering under 2024 vilket måste planeras för internt men även externt. Pandoraprogrammet har en stark organisation för kravhantering och utveckling. Den agila processen rullar och går men förberedelser måste påbörjas med utgångspunkt från framtagen intressentlista. Som exempel så skall utbildning planeras för alla interna och externa användare. Nya processer måste tas fram och implementeras. Ett stort behov är intern kommunikation och förändringsledning då alla medarbetare kommer påverkas på något sätt.

Rollen innebär att man blir en del av affärsområdets ledningsgrupp med att driva och stötta det interna arbetet men kommer även ha en placering i den sedan flera år etablerade programledningen. Personen blir en mycket viktig resurs i att förbereda för och ansvara för införande av nytt system och nya arbetssätt.

Införandeledare skall ta ett huvudansvar för att organisera för det kommande införandet i samarbete med ledningsgruppen för Serviceresor och projektorganisationen.

Stor erfarenhet av förändringsledning. En förmåga att se samband och påverkan på intressenter/användare och identifiera ett övergripande informationsbehov. Erfarenhet och kunskap att leda framtagandet och genomförandet av utbildningar, inklusive framtagande av plattform. En merit är att ha jobbat och helst varit ansvarig för införande av verksamhetsstystem/IT-system. Ett plus om man även jobbat i ledningsgruppsarbete i någon form.

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EUs och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:4158

Ort: Delvis distans, Hässleholm

Omfattning:100%

Startdatum:1 maj 2023

Slutdatum:31 december 2023

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.