Uppdragsbeskrivning

Som IT-säkerhetsspecialist medverkar du tillsammans med andra IT-säkerhetsspecialister i arbetet för Region Skånes IT- och cybersäkerhetsarbete i enlighet med Region Skånes ledningssystem för informationssäkerhet. Dina främsta områden är att:

  • Medverka i riskanalyser kopplade till informationssäkerhet och bidra till frågor rörande IT- och cybersäkerhet
  • Agera kravställare och granskare vid framtagning av nya tekniska lösningar
  • Vägleda och stödja dina kollegor inom IT- och cybersäkerhetsområdet
  • Bedriva omvärldsbevakning
  • Bidra till beslutsunderlag inför eller vid incidenter
  • Följa upp våra leverantörers och samverkansparters IT- och cybersäkerhetsarbete samt medverka i kontinuerliga avstämningar med leverantörer
  • Initiera och driva säkerhetshöjande aktiviteter och projekt

Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom området alternativt har förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av operativt och taktiskt IT-säkerhetsarbete i en större eller medelstor organisation, ett gediget tekniskt kunnande och du ser omvärldsbevakning ur ett hot- och riskperspektiv som en självklar del av din arbetsdag.

Du har även kunskaper om relevanta standarder inom SS-ISO/IEC 27000-serien för informationssäkerhet.

Vi ser det som positivt om du har erfarenheter från offentlig sektor eller kunskap om lagar och förordningar som reglerar informations- och IT-säkerhetskraven inom hälso- och sjukvård såsom GDPR, OSL och PDL. Relevanta certifieringar såsom CISSP, CISM och CISA är meriterande.

Du kan bevaka säkerhetsaspekter i olika frågor och enskilt eller tillsammans med kollegor ta fram förslag på lösningar och balanserade beslutsunderlag, även i pressade

Tillhör kategori

Säkerhet – IT-säkerhetsspecialist

Detaljer

Referens:41995

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-04-01

Slutdatum:2024-08-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.