Uppdragsbeskrivning

Vår kund söker en BI-utvecklare till ett uppdrag i Jönköping.

Som systemutvecklare inom BI på vår kunds IT-avdelning kommer du vara delaktig i arbetet med att utveckla och förvalta kundens datalager.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av utveckling och implementering av beslutsstödslösningar baserat på de krav som verksamheten ställer. Till din hjälp har du stöd i samarbetet med övriga kollegor i det agila teamet, där ni gemensamt driver arbetet framåt.

Teamet deltar även i framåtriktade aktiviteter som t.ex. att utveckla ny arkitektur och strategi för beslutsstödsplattformen. Detta syftar till att öka kundens förmåga att använda den data som produceras på ett effektivt sätt för att täcka användarnas behov av beslutsstöd.

Den spännande digitaliseringsresan som pågår skapar fantastiska möjligheter att få fram och använda data för analys som inte tidigare varit möjlig. I detta arbete kommer du att vara en viktig spelare.

Skallkrav:

  • Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Du har erfarenhet som systemutvecklare inom BI där du har god SQL-kompetens och ett par års erfarenhet av ETL-processen och design av datalager.
  • Du har förmågan att ta egna initiativ och är van att ta stort ansvar för ditt arbete. Som person är du analytisk, driven, kreativ och har lätt för att kommunicera.
  • Du hanterar svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

I denna mångsidiga roll behöver du kunna sätta dig in i både data och verksamhet. För att lyckas och trivas bra i rollen krävs ett intresse för programmering, rapportering och dataanalys. Du har en stor nyfikenhet att hela tiden lära dig mer om verksamheten och sprider gärna lärdomar vidare i organisationen.

Meriterande:

Konsulten bör ha lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vidare är konsulten stresstålig, strukturerad, noggrann, serviceinriktad.

Det är meriterande om offererad konsult har:

  • Erfarenhet av offentlig sektor
  • Erfarenhet av BI-verktyg som Qlik eller motsvarande
  • Erfarenhet av Jira
  • Erfarenhet av design av datalager
  • Erfarenhet av dimensionsmodellering

Placerings/stationeringsort för konsulten är Domstolsverkets lokaler i Jönköping. Möjlighet finns att, efter en inledande period och i överenskommelse med Domstolsverket, arbeta på distans 2 dagar/vecka utifrån teamets planering. Vid distansarbete ska konsulten befinna sig inom Sverige.
För att minska risken att pendlande konsulter hoppar av så är det av yttersta vikt att konsulten är införstådd med ovanstående upplägg.

Detaljer

Referens:42148

Ort: Jönköping

Omfattning:100%

Startdatum:2024-04-01

Slutdatum:2024-09-30

Option:2025-09-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.