Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Kravanalytiker till vår kund. Som kravanalytiker kommer konsulten att ansvara för utredning av verksamhetsfrågor, arbeta med kravfångst och kravspecificering. Konsulten kommer verka som stöd för verksamheten i arbetet med att prioritera och fastställa verksamhetskrav, leda workshops och kravmöten samt genomföra analyser i samråd med verksamhetsansvarig. Därtill kommer konsulten även dokumentera krav på både övergripande nivå och på mer detaljerad nivå.

Skallkrav:

  • Minst fem (5) års arbetslivserfarenhet av att ansvara för och utföra kravarbete i systemutvecklingsprojekt eller systemförvaltning enligt etablerade metoder. Ha kunskap om modeller, metoder och tekniker för krav- och verksamhetsanalys. Erfarenhet av verktyg så som Confluence och Jira. Minst 24 månader av arbetslivserfarenheten ska vara förvärvad någon gång under den senaste treårsperioden.
  • Minst fem (5) års erfarenhet av att förbereda och leda workshops. Minst 24 månader av arbetslivserfarenheten ska vara förvärvad någon gång under den senaste treårsperioden.
  • Minst fem (5) års erfarenhet av att leda utredning av verksamhetsfrågor som underlag till kravdokumentation.
  • Minst 24 månader av arbetslivserfarenheten ska vara förvärvad någon gång under den senaste treårsperioden.
  • Minst två (2) års erfarenhet av kravställning enligt agila metoder, såsom Scrum, Kanban, SAFE eller liknande. Arbetslivserfarenheten ska vara förvärvad någon gång under den senaste treårsperioden.
  • Minst tre års erfarenhet av kravarbete i IT-nära verksamheter. Konsulten ska ha mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Börkrav:

  • Erfarenhet av utredning och kravställning på tekniska tjänster (API:er). Erfarenhet av användningsfallsmodellering, dvs. av att leda och dokumentera användningsfallsmodeller utifrån rollen kravanalytiker.
  • Erfarenhet av informations- och processmodellering.
  • Erfarenhet av arbete på statlig myndighet.

Konsulten ska primärt arbeta i ett agilt team men andra aktiviteter kan även bli aktuella såsom kravarbete inom projekt eller annat uppdrag hos kunden.

Detaljer

Referens:42597

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-03-26

Slutdatum:2025-03-25

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.