Uppdragsbeskrivning

Region Skåne implementerar med hjälp av Oracle Health ett digitalt vårdsystem för att ersätta ett antal applikationer som stödjer regionens vårdaktiviteter.

Detta är det mest omfattande förnyelsearbetet i Region Skånes historia. Skånes Digitala Vårdsystem (SDV) kommer att påverka vardagen för samtliga medarbetare, inom såväl öppen- som slutenvård, privat som offentlig. Standardiseringen och digitaliseringen av de olika vårdsystemen kommer att innebära att rutinerna inom vissa arbetsmoment förändras, medan andra utgår och ersätts av nya. För mer information om programmet, se https://vardgivare.skane.se/tema/skanes-digitala-vardsystem-sdv/

Koncernkontoret, Region Skåne söker en projektledare och koordinator för regionala förändringsbehov (GAP) och samexistensen kopplat till till enheten Digitalisering, avdelning Hälso- och sjukvårdsstyrning vid Koncernkontoret. Tillsammans med bland annat Regional vårdadministrativ funktion, bokningsschemafunktionen och andra berörda av samexistensen ska driva den detaljerade planeringen, verifieringen och genomförandet av omställningen.

Geografiskt utgår uppdraget från Koncernkontoret i Malmö.

I rollen som projektledare och koordinator för samexistensen kommer du att leda och följa upp arbetet med att ta fram effektivt och pedagogiskt material för att underlätta övergången mot SDV.

En viktig uppgift är att koordinera och följa upp arbete med resurser inom mottagarorganisationen och resurser från SDV.

Rollen innebär ett nära samarbete med berörda grupperingar såväl i mottagarorganisationen som SDV.

Du kommer att tillhöra enheten Digitalisering och rapportera till enhetschef för Digitalisering.

I rollen ingår att ta fram rutiner och registreringsmaterial inför utrullning. Många olika samarbetsytor kommer krävas för att lyckas med uppgifterna. Det kommer vara din uppgift att säkerställa att material är enhetligt och anpassat till mottagaren.

Relevant examen inom utbildning och lärande, och/eller pedagogik/kommunikativ förmåga och trivs i en koordinerande och ledande roll.  Vi vill att du har tidigare erfarenhet från koordinering samt projektledning av att producera samexistsensmaterial som innehåller bl a registreringsanvisningar och rutiner inför utrullning av SDV och att du har kunskap i hur vi bäst säkerställer förutsättningar för lärande. Har du dessutom erfarenhet från att ha arbetat med digitala interaktiva lösningar är det ett plus.

Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra människor och är lyhörd för andras behov. Som lagspelare är du en driven och lösningsorienterad person som enkelt koordinerar och kan hantera många olika aktiviteter parallellt.

Du trivs i att skapa ordning och reda där inte allt finns på plats och vara i en miljö där det krävs snabba förändringar i omställningsarbetet.

Tidigare erfarenheter av Region Skånes verksamhet och SDV är meriterande.

Rollen kräver stor noggrannhet samt förmåga att snabbt sätta sig in i olika problemområden, prioritera och driva aktiviteter och förmedla dem på ett enkelt sätt.

För denna roll krävs en person med:

  • Vana att jobba i större program/projekt med förmåga att hantera en komplex intressentmiljö.
  • Goda ledaregenskaper med ett stort driv och förmåga att självständigt agera utifrån de mandat som uppdraget omfattar.
  • Strukturerad med en pragmatisk och lösningsorienterad inställning.
  • God social kompetens och verbal kommunikationsförmåga

Meriterande med tidigare erfarenhet från ledande befattningar inom hälso- och sjukvård, förändringsarbete och större utrullningsprojekt/införande inom offentlig eller privat förvaltning.

Kvalifikationer:

  • Goda ledaregenskaper och förmåga att hantera människor med både teknisk och verksamhetsmässig bakgrund
  • Erfarenhet att jobba med kravställning och förstudier
  • Erfarenhet av komplexa projekt med många intressenter

Personliga egenskaper:

Vi vill att du är drivande, prestigelös, lösningsorienterad samt tycker om att arbeta strukturerat. Du kommer att ha många kontaktytor så det är viktigt att du är kommunikativ och bra på att skapa relationer.

För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, initiativtagande och självgående.

Tillhör kategori

Projektledare

Detaljer

Referens:42645

Ort: Malmö

Omfattning:100%

Startdatum:2024-04-01

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.