Uppdragsbeskrivning

Vår kund Växjö Kommun söker en konsult inom hållbarhet/cirkulära affärer till ett uppdrag i Växjö med möjligheten att jobba på distans.

Kommunledningsförvaltningen och Näringslivsavdelningen har fått ett politiskt uppdrag: Främja näringslivets gröna omställning genom cirkulära affärsmodeller. Vår kund söker därför en konsult som kan hjälpa dem med en kartläggning av lagkrav, offentliga stöd och initiativ för företag inom hållbarhet.

Under hösten 2023 gjordes en behovsanalys av företagens nuläge i Växjö kommun, utfallet visade att det är en stor spridning i företagens hållbarhetsresa. Information och möjligheter till mer hjälp efterfrågas. Steg två blir nu att göra en kartläggning av möjligheter till stöd som finns riktade mot företag. Kartläggningen ska omfatta både lokala, regionala och nationella initiativ. Även lagkrav och framtida direktiv ska sammanställas.

Kunden önskar veckovisa avstämningar med projektteamet som består av näringslivutvecklare på Näringslivsavdelningen, Växjö kommun.

Resultatet av kartläggningen kommer att presenteras på Växjö kommuns företagshemsida för att på ett enkelt sätt visa på möjligheterna för att få stöd och vilka lagkrav som gäller/kommer gälla för mitt företag.

Detaljer

Referens:43134

Ort: Distans, Växjö

Omfattning:40-60%

Startdatum:2024-03-20

Slutdatum:2024-06-14

Option:Ja

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.