Uppdragsbeskrivning

Vår kund inom retail söker två Data Protection Managers som tillsammans ska hantera området ”kund” inom bolaget nationellt, för att säkra en kundupplevelse i världsklass för deras kunder. Du kommer bl a att arbeta nära utveckling av kundens Stammisprogram och kundupplevelse i butik och online bland annat utveckling inom de digitala kundgränssnitten, som bolagets app för kunder, Scanna samt bolagets webbplats. En roll kommer vara mer senior och en roll något mindre senior.

Om rollen:

I rollen som Data Protection Manager hos kunden spelar du en central roll för att effektivt kunna genomföra utvecklingsinitiativ och samtidigt säkra dataskyddsefterlevnad. Du blir inom området Kund ansvarig för att stötta och rådge verksamheten i dataskyddsfrågor kopplat till olika projekt, initiativ, förflyttningar och utveckling.

Du förväntas kunna identifiera dataskyddsrättsliga frågeställningar i nya initiativ och omsätta dataskyddskrav till praktiska lösningar för verksamheten samt riskbaserat följa upp på överenskomna åtgärder. Det blir avgörande att du som Data Protection Manager sätter dig in i verksamhetens processer, stödsystem och affär samt skapar en god relation med dina intressenter för att kunna ge relevant och riskbaserad rådgivning.

I ditt arbete kommer du även ha ett tätt samarbete med andra dataskyddsexperter inom kundområdet och med andra data protection managers inom organisationen samt med kundens Privacy Office (ett kompetenscenter för dataskyddsfrågor hos kunden) för att säkerställa en effektiv och en enhetlig dataskyddshantering.

Du kommer spela en avgörande roll i att driva kundens utveckling inom dataskyddsområdet kopplat till kund genom samarbete med både verksamheten och Privacy Office teamet för att främja en stark dataskyddskultur på hos kunden.

Du kommer att rapportera direkt till manager för teamet Customer Product Analytics som hör till avdelningen Customer solution hos kunden med kontor i Solna nära Mall of Scandinavia. Det är cirka femton personer i teamet, där merparten av personerna är analytiker, och ytterligare en data protection manager. Rollen är också instreckad till Privacy Office inom bolaget, där det finns möjlighet till support av kollegor inom samma profession.

Kunden erbjuder personlig utveckling samt vidareutbildning vid behov. De har också en aktivitetsbaserad och flexibel arbetsplats med ett hybridbaserat arbetssätt, bra luncher och trevliga kollegor.

Om dig:

Kunden söker dig med examen inom juridik och för den seniora rollen minst fyra års arbetslivserfarenhet inom dataskydd och för den mer juniora rollen minst två års arbetslivserfarenhet. Oberoende av roll tror vi att du har arbetat operativt och verksamhetsnära med juridisk rådgivning av komplexa dataskyddsfrågor, gärna inom ett kundnära bolag. Du har erfarenhet av riskbedömningar och intresse för IT och IT-säkerhet.

Som en del av teamet på kundsidan kommer du vara en drivkraft, möjliggörare och ambassadör för dataskydd hos kunden och det kommer läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och har förmåga att både leda och engagera dina kollegor. För att bli framgångsrik i denna roll behöver du  vara du är trygg i dig själv samt kommunikativ och tydlig. Vidare är du analytisk, men också lösningsorienterad. Du kan skapa förtroende och samhörighet men kan också utmana, om det behövs. Du vet också att den juridiska bedömningen är viktig och vågar stå för dina rekommendationer och beslut. Det är viktigt att du är självgående och trivs med att ta stort eget ansvar.

Tjänsten kräver att du behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Detaljer

Referens:43624

Ort: Stockholm

Omfattning:50%, 100%

Startdatum:Omgående

Slutdatum:2024-08-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.