Uppdragsbeskrivning

Du arbetar på uppdrag av en processägare och samarbetar nära med andra processledare, men även andra verksamhetsområden inom förvaltningen, pågående projekt, externa leverantörer och i vissa fall andra förvaltningar inom Region Skåne.

Arbetet som processledare innebär bland annat att:

  • Utveckla och ta fram process för IT-förändringshantering/Change Enablement utifrån kommande struktur för tjänsteleverans
  • Säkerställa beroenden till andra stödprocesser och huvudprocesser
  • Ta fram plan för implementering av uppdaterad process och genomföra denna
  • Kravställa, beställa och testa processfunktioner i ITSM-verktyget ServiceNow
  • Delta och bidra i processforum och förvaltningsövergripande processutveckling
  • Etablera mätetal och mål för processeffektivitet och verkan
  • Säkerställa regelefterlevnad i processutvecklingen

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av processarbete inom IT och är van att navigera i stora organisationer. Du har kunskap inom ITIL och har arbetat med att sätta upp och implementera komplexa IT-förändringsprocesser (ITIL Change Enablement). Har du erfarenhet att arbeta med arbetsflöden och att arbeta kvalitetshöjande är även det plus. Mycket god svenska och god engelska i tal och skrift är krav för tjänsten.

Du är analytisk och har ett helhetsperspektiv i ditt arbete. Då du har många kontaktytor ser vi att du är relationsskapande och trivs med att samarbeta med andra. I din kommunikation är du pedagogisk, förtroendeingivande och stöttande.

Förvaltningen Digitalisering IT och MT bildades i januari 2020 och ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården samt alla andra verksamheter inom Region Skåne. Förvaltningens uppdrag är att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö parallellt med drift och effektiv konsolidering av dagens befintliga IT-miljö.

Vi befinner oss just nu i en spännande förändringsresa, där vi flyttar perspektiv och fokus från enskilda system till tjänsteleverans och end-to-end åtaganden. Det är en resa som kräver mycket utvecklingsarbete och vi lutar oss mot ramverket ITIL 4 i våra förflyttningar. Tillsammans ska vi etablera struktur och förmåga för den kommande tjänsteleveransstrukturen i tätt samarbete med den övriga organisationen och vi söker nu en senior processledare (Change Manager) för att hjälpa oss att utveckla vår Change Enablement-process.

 

Tillhör kategori

Change Manager

Detaljer

Referens:45547

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-04-22

Slutdatum:2024-11-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.