Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en IT-arkitekt med SAP-erfarenhet till vår kund. Du kommer höra till avdelningen Architecture och i huvudsak stödja IT-utvecklingsteam inom Assetområdet (SAP) och driva arkitekturaktiviteter i det verksamhetens SAP-uppgraderingsprojektet (S/4Hana). Du kommer att genomföra analyser, utredningar och ta fram beslutsunderlag samt agera bollplank och vara rådgivande i projekt och utvecklingsteam med IT-arkitekturfrågor kopplat till SAP och angränsande applikationer.

Vidare kommer du att leda och bidra in i arbetet med att utveckla, kommunicera och visualisera arkitekturella frågeställningar, målarkitekturer, arkitekturprinciper och roadmaps. Du arbetar tillsammans med nyckelstakeholders inom verksamheten samt arkitektur och kommer att ha många gränssnitt såväl externt som internt bl.a. kundens koncernövergripande IT.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är analytisk, målinriktad, självgående och som stimuleras av att lösa komplexa problem tillsammans med andra.  Du är lyhörd och smidig med en förmåga att lyfta blicken. Vidare är du kommunikativ och skicklig på att visualisera, presentera och föra en dialog kring komplexa lösningar på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Du behöver även följande kvalifikationer:

  • Flerårig erfarenhet av IT- och/eller lösningsarkitektur.
  • Erfarenhet av molntjänster, SAP – S/4HANA/IS-U.
  • Erfarenhet av att facilitera fram IT-lösningar inom och mellan domäner/områden samt genomföra analyser, utredningar och ta fram beslutsunderlag – du är van att arbeta med komplicerade systemlösningar och ansvara för koordinering för att säkerställa helheten.
  • Erfarenhet av att leda och ge stöd i arkitektur- och designarbete, tekniska vägval samt guida initiativ och ta fram arkitekturdesign som följer arkitekturprinciper, målarkitektur och beslutade standarder.
  • Erfarenhet av modellering i arkitekturverktyg.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att jobba som Verksamhets- och/eller IT-arkitekt.
  • Tidigare arbete inom energi och elbranschen och/eller samhällelig infrastruktur-/anläggningstung verksamhet.
  • Erfarenhet att utveckla tillägg (MDG) och rapporter i arkitekturverktyget Sparx Enterprise Architect.
Detaljer

Referens:46223

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-05-05

Slutdatum:2024-11-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.