Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi en Lösningsarkitekt, vars primära uppgifter inkluderar att planera, driva och följa upp tekniska lösningar för att säkerställa att projektens mål nås. Lösningsarkitekten ansvarar också för implementering av nya tjänster och att säkerställa att integrationer uppfyller både kundernas behov och stadens befintliga IT-arkitektur.

I rollen ingår även att inneha och ge råd utifrån en djup teknisk kompetens för att bistå med att styra valet av tekniska lösningar för respektive bolag och förvaltning. Eftersom lösningarna även införs mot bolag som inte är en del av stadens miljö idag förväntas denna roll också genomföra en rad tekniska utredningar för att fånga upp kommande tekniska utmaningar för projekten vid införandet av dessa bolag.

Projekten drivs tillsammans med kunderna. Det betyder att vår kund har gemensam styrning och samarbetar i gemensamma arbetsformer. Förändringarna är en utmanande process på flera sätt och förutsätter ett kundorienterat och verksamhetsnära förhållningssätt samt samtidigt goda insikter i en central stödorganisations (shared service centers) uppdrag och ramar.

Ansvarsområden:

  • Leda arkitekturarbetet inom ett eller flera projekt och samarbeta med de resurser som avsätts till teknik- och lösningsarbetet hos vår kund, från systemleverantörer och ute hos deras kunder.
  • Ansvara för den övergripande strategin för arkitekturen, inklusive de tekniska krav som ligger till grund för införanden och integrationer.
  • Ansvar för att arkitekturen för projektens integrationer genomförs inom ramen för den process, metod och tidplan som tagits fram.
  • Ansvar för utredning av tekniska utmaningar för bolag, som inte är fullt anslutna till vår kunds infrastruktur tjänster.
  • Delta i olika utredningar med teknisk karaktär, redovisa resultat och ge rekommendationer för arbetet framåt.
  • Vid behov ta rollen teknisk specialist och utföra operativt arbete mot de tekniska lösningarna när så är nödvändigt.

Skallkrav:

  • Minst 3 års dokumenterad praktisk erfarenhet av självständigt arkitekturarbete i liknande uppdrag som det beskrives i avsnitt 2-3 i detta dokument.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med flera tekniska områden samtidigt, inklusive digital infrastruktur som kontohantering, driftstjänster, applikationshantering och integrationslösningar.
  • Dokumenterad praktisk erfarenhet av komplexa organisationer och miljöer (komplexa >1000 användare, flera parallella teknikområden och organisationer).
Detaljer

Referens:49140

Ort: Göteborg

Omfattning:80-100%

Startdatum:2024-04-25

Slutdatum:2025-12-31

Option:2026-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.