Uppdragsbeskrivning

Vår kund söker en eller flera konsulter med bred kunskap och kompetens inom hållbarhetsredovisning med fokus på CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och tillhörande ESRS (European Sustainability Reporting Standards) till ett uppdrag i Växjö.

Uppdraget kan utföras till viss del på distans men kräver närvaro på plats i Växjö cirka 50% av tiden.

Konsulten ska verka som metodstöd för laguppfyllnad inom CSRD och kunna ge stöd i dubbel väsentlighetsanalys, gapanalys, översyn av strategier, mål, prioriteringar och kompetensutveckling. Konsulten ska utbilda i CSRD på övergripande nivå (1-2h) för VD, chefer och ev andra berörda. Konsulten ska dessutom ge stöd i att på ett systematiskt, enhetligt och effektivt sätt konsolidera resultat från dotterbolag till moderbolag i ett koncernövergripande systemstöd som stödjer CSRD-rapportering. Konsulten ska också kunna verka som processledare och stöd till intern projektledare. Hållbarhetsdatan ska kunna vara jämförbar med andra offentliga och privata verksamheter, vilket möjliggör en förflyttning av koncernens hållbarhetskommunikation till ett mer standardiserat språk kring resultaten och större tydlighet kring de steg Växjö kommun tar mot en mer hållbar utveckling.

Målet är att via ett koncernövergripande hanterande av CSRD vara ett bättre stöd för bolagen i deras hållbarhetsarbete samt att få ett vässat gemensamt systematiskt hållbarhetsarbete.

Detaljer

Referens:49666

Ort: Delvis distans, Växjö

Omfattning:Omfattningen kommer att variera under perioden.

Startdatum:2024-05-06

Slutdatum:2026-03-01

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.