Uppdragsbeskrivning

Region Skåne implementerar med hjälp av Oracle Health ett digitalt vårdsystem för att ersätta ett antal applikationer som stödjer regionens vårdaktiviteter. Detta är det mest omfattande förnyelsearbetet i Region Skånes historia. För mer information se  https://vardgivare.skane.se/tema/skanes-digitala-vardsystem-sdv/

Projektledaren kommer leda arbetet för att skapa en detaljerad plan kring datamigreringar för SDV programmet och bidra med prioritering av beroenden för programmets inkrementplan. Gruppen som projektledaren kommer att leda består av projektledare, Business analyst, SQL utvecklare, kliniska resurser och testledning där testning kommer att ske i samråd med SDV programmets verksamhetsorienterade kliniska personal. Fokus för testningen är att säkerställa datakvalitet och ledtid för skarp migrering i samband med utrullning.

Du ska även identifiera, planera och driva arbetet med att kvalitetssäkra migreringsrutiner och utvecklade migreringsscript på ett sätt som gör att datan blir kvalitetsmässigt säkerställd.

Du kommer ha ansvar för att säkerställa att datan migreras korrekt och komplett, dvs att avstämningsrutiner blir implementerade.

Vidare ingår i ditt ansvar att behov av registervård identifieras i de fall datakvalitet påverkar möjligheten att migrera data. I detta ingår också kommunikation och möten med programmets kliniska representanter kring omfattningen av datamigreringen.

Du kommer att arbeta tillsammans med projektledaren för Leveransprojektet, som har det övergripande ansvaret för programmets mjukvaruleveranser, representanter från koncernkontoret samt förvaltning DigIT/MT.

Du kommer ha en Testledare för datamigrerings-aktiviteterna som direktrapporterande men även arbeta tillsammans med projektledare för Test som har det övergripande ansvaret för verifiering av lösningen, vilket inkluderar att lösningen fungerar tillsammans med den migrerade datan.

Projektledning för regionala samexistensrutiner kommer även ingå i dina arbetsuppgifter och med hjälp av teamet bidra till Region Skånes aktiviteter inom ramen för samexistens.

För att på bästa sätt kunna hantera denna roll krävs erfarenhet av att ha arbetat som projektledare för planering och genomförande av komplexa datamigreringar.

Vi ser gärna att du har följande erfarenhet och kompetens:

  • God kommunikativ förmåga och vana att ta en utåtriktad roll, tillsammans med många människor inom Region Skåne, både inom och utanför programmet.
  • Erfarenhet av att ha drivit komplexa datamigreringsprojekt.
  • Erfarenhet av att ha implementerat migreringsrutiner, inklusive rutiner för felhantering, registervård, avstämningsrutiner etc.
  • Erfarenhet av att ha etablerat nödvändiga tekniska förutsättningar för att kunna driva datamigreringsarbetet.
  • Du behöver ha en bakgrund som projektledare för datamigreringsprojekt inom större transformationsprogram
  • Du behöver ha teknisk kunskap på en nivå som gör det möjligt att bedöma vilka tekniska lösningar som är mest lämpade för ändamålet.
  • Erfarenhet av arbete i en internationell miljö med många intressenter och underleverantörer
  • Du har mycket goda ledaregenskaper och förmåga att hantera människor med både teknisk och verksamhetsmässig bakgrund
  • Du är starkt drivande och ger dig inte förrän du har löst din uppgift, och du driver genom att motivera och coacha dina medarbetare
  • Du är strukturerad och har ett starkt ordningssinne, samt har förmåga att hantera ett logistiskt komplext projekt

Meriterande:

  • Erfarenhet av större utrullningar
  • Erfarenhet av Region Skåne
  • God erfarenhet av projektledning

Tjänstgöringsort är Medicon Village i Lund.

Tillhör kategori

Projektledare

Detaljer

Referens:49970

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-05-13

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.