Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Projektledare till vår kund. Uppdraget är att hjälpa kommunstyrelsen i sitt arbete. Det gör förvaltningen genom att leda, samordna och följa upp helheten i den kommunala verksamheten samt genomföra arbete för att uppnå kommunstyrelsens beslutade årliga mål.

Verksamhetens HR-avdelning har behov av ett digitalt personalarkiv (mellanarkiv), vilket är en förutsättning för vidare effektivisering genom digitalisering och korrekt informationshantering. Detta för att informationshanteringen inom HR-processerna ska hanteras säkert, effektivt/återsökningsbart, och färdigt för slutarkivering. Framtida systemstödslösning planeras bli gemensam men i dagsläget skiljer sig processen för de olika handlingarna åt, en del är digitaliserade medan vissa fortfarande bara finns som pappersblankett.

En förstudie har genomförts och slutsatserna och rekommendationerna däri är vägledande för projektets omfattning och förväntade resultat. Bland annat kommer projektet avgränsas till 3-4 prioriterade dokumentflöden. Det innebär att projektet också ska leverera skapa förutsättningar i form av en roadmap, nya arbetssätt, organisering, kompetenshöjningar, leverantörssamverkan.

Erbjuden konsult ska:

  • Konsulten ska projektleda anskaffning och implementation av ett system för digital HR-data, t.ex. personalakter, historiska lönedata mm.
  • Driva och samordna förberedande aktiviteter inom informationshantering, GDPR, processutveckling inför digitalisering mm.
  • Föra dialog på strategisk, taktisk och operativ nivå med olika interna och externa intressenter.
  • Säkerställa framdrift och styrning av projektet i enlighet med verksamhetens projektmodell och projektets egna direktiv och planer.
  • Bereda och förankra beslut och ställningstaganden relaterade till projektets resultat.
  • Leverera en långsiktig plan och beskrivning av arbetssätt för fortsatt implementation efter projektavslut.
  • Genomföra överlämning till förvaltningsorganisation (PM3).

Skallkrav:

  • Konsulten ska ha flerårig erfarenhet av att ha drivit större digitaliseringsprojekt med högt strategiskt värde för beställaren
  • Konsulten ska ha flerårig erfarenhet av upphandling enligt LOU
  • Konsulten ska ha genomfört minst 3 uppdrag inom offentlig verksamhet varav minst 1 inom en kommun under de senaste 5 åren
  • Konsulten ska ha erfarenhet av att beskriva och utveckla verksamhetsprocesser

Börkrav:

Konsulten bör ha erfarenhet av projekt kopplat till informationshantering inom HR.

Referensuppdrag:

Konsulten ska ha erfarenhet av tre liknande uppdrag.

Referenten ska vara vidtalad.

Detaljer

Referens:50991

Ort: Stockholm

Omfattning:50%

Startdatum:2024-05-15

Slutdatum:2024-09-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.