Uppdragsbeskrivning

Region Skåne implementerar med hjälp av Oracle Health ett digitalt vårdsystem för att ersätta ett antal applikationer som stödjer regionens vårdaktiviteter. Detta är det mest omfattande förnyelsearbetet i Region Skånes historia. För mer information se https://vardgivare.skane.se/tema/skanes-digitala-vardsystem-sdv/

SDV söker nu en klarspråkskonsult.

 I rollen som klarspråkskonsult blir ditt fokus att arbeta för att texterna i det utbildningsmaterial som produceras inom SDV programmet blir enhetliga, tydliga och begripliga.

Exempel på dina uppgifter är:

  • Textgranskning i nya och redan befintliga texter – språkliga riktlinjer och gränssnittsuttryck
  • Mallar – ta fram instruktioner, skrivriktlinjer och skrivmallar
  • Utbildning – planera och driva klarspråkskurser och individuella textsamtal

Du kommer att tillhöra delprojektet Utbildning/träning och rapportera till dess projektledare. Ett nära samarbete med arbetsströmmarna inom programmet är av stor vikt för att klara detta uppdrag.

Du har en relevant examen inom språkvetenskaplig utbildning, certifierad klarspråkskonsult och/eller har någon annan likvärdig språkvetenskaplig bakgrund.

Du har tidigare erfarenhet av att driva och samordna textarbete i större projekt och uppdrag med liknande uppgifter. Du är strukturerad, initiativrik, startar upp aktiviteter och uppnår resultat.

Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra människor och är lyhörd för andras behov. Som lagspelare är du en driven och lösningsorienterad person som enkelt koordinerar och kan hantera många olika aktiviteter parallellt.

Tidigare erfarenheter av Regions Skånes verksamhet är meriterande.

Tillhör kategori:

  • Uppdragsledare

 

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EUs och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:52814

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-06-01

Slutdatum:2025-12-31

Ansök senast:2024-05-22

Konsultförmedlare