Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi nu efter en Senior RPA-utvecklare. Projektet syftar till att automatisera handläggningsprocesser på förvaltningen för arbete och välfärd. Målet är att öka tillgängligheten och självständigheten för invånare samt frigöra tid från administrativa monotona arbetsuppgifter för socialsekreterarna genom driftsättning av robotlösningar och effektivare användning av resurser.

Projektgruppen består av projektledare, representanter från verksamheten, verksamhetsutvecklare och systemansvarig för verksamhetssystemet. En styrgrupp är kopplad till projektet och inkluderar biträdande avdelningschef för verksamheten, enhetschefer för respektive verksamhet samt en biträdande avdelningschef med IT-bakgrund.

Projektet startade den 1 september 2023 och pågår till den 1 april 2025, då det är beräknat att projektet ska vara i drift och överlämnat till förvaltningen. Vilka som ska ingå i förvaltarorganisationen är ej fastställt i nuläget.

För närvarande är vår kund i genomförandefasen, vilket innebär att de är mitt i projektet och har tagit fram förslag på processer som de vill automatisera.

Ansvarsområden:

  • Utvärdera RPA-förslag och ge feedback om de är bra eller om de behöver omarbetas.
  • Bygga och testa de robotar som godkänts.
  • Säkerställa att de byggda robotarna fungerar och installeras korrekt.
  • Vid problem med framtagna RPA handgripligen felsöka och åtgärda problemen.
  • Ansvara för underhåll av de framtagna robotarna samt tillhandahålla fullständig och detaljerad dokumentation för den utvecklade automationslösningen, så att underhåll och vidareutveckling samt förvaltning kan ske på ett bra sätt efter projektets avslut.
  • Ge förslag på utveckling av, bygga/programmera och vara ansvarig för att underhålla och förvalta framtida robotar inom området efter projektets avslut.

Skallkrav:

  • God kunskap i svenska
  • Erfarenhet av arbete med RPA

Meriterande:

  • Erfarenhet av liknande automatiseringar inom socialtjänst och arbetsmarknad

Omfattning och plats:

Omfattningen varierar, med mer arbete vid framtagande och implementering innan projektet går till förvaltning. I förvaltning behövs minst kontroll två gånger i månaden på grund av uppdateringar av verksamhetssystemet. Arbetet sker delvis där verksamheten är placerad samt på distans, och detta görs efter överenskommelse utifrån behov.

Vår kund har även efter projektets avslut behov av fortsatt stöd, programmering, underhåll och förvaltning av tidigare och nya RPA-lösningar enligt ovan.

Detaljer

Referens:53186

Ort: Distans, Växjö

Omfattning:Varierande

Startdatum:2024-05-27

Slutdatum:2025-04-01

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.