Uppdragsbeskrivning

PTS står nu, som många andra myndigheter, inför en ”resa” mot en ökad användning av molntjänster i olika former. Konkret har ett begränsat införande av Teams påbörjats och planer för att införa delar av och på sikt kanske hela M365 finns. För att kunna utnyttja möjligheterna med publika molntjänster på ett effektivt sätt samtidigt som vi beaktar en god informationshantering och följer de regelverk vi har att förhålla oss till vill PTS nu utarbeta en långsiktig målbild och en ”ledstång” på väg mot ett större nyttjande av molntjänster. Utöver en målbild och en strategisk riktning är en färdplan, mer konkret i närtid, en del av uppdraget. Där identifierar vi vad PTS behöver göra för att ta oss mot denna målbild på kort och lång sikt.

Uppdraget beräknas pågå året ut med uppstart omgående. Omfattning och fördelning över kalendertid diskuteras med leverantören och de offererade konsulterna.

För att hjälpa oss med detta uppdrag önskar vi tillföra för uppdraget relevant kompetens genom olika roller i form av minst två personer. Dessa ska arbeta i uppdraget och stötta de olika delgrupperingarna med medarbetare från PTS, som kommer att belysa frågan från olika perspektiv: o Behov och användning o IT-infrastruktur och IT-säkerhet o Informationssäkerhet, dataskydd och arkiv.

Avseende pris, så ska snittpriset användas. Vi önskar att leverantören anger ett timpris för varje roll, men där offerten kommer att bedömas baserat på snittpriset av dessa.

För mer information rörande uppdraget vänligen se Se bilaga ”Uppdragsbeskrivning” (hittas i konsultportalen via förfrågan)

Handlingar som ska ingå i offert:

– CV

– Ifylld kravmatris (bilaga 2, hittas i konsultportalen via förfrågan)

Skallkrav:

  • Se bilaga ”Uppdragsbeskrivning” (hittas i konsultportalen via förfrågan)

Övriga krav:

  • Ifylld kravmatris (se bifogad bilaga 2, hittas i konsultportalen via förfrågan). Förtydligande, det måste inte vara tre olika personer, en konsult skulle kunna fylla t ex två roller. Offereras samma konsult på två av rollerna gäller samma timpris.

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här:  https://portal.upgraded.se/

 

Detaljer

Referens:53985

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-06-03

Slutdatum:2024-12-31

Option:2025-07-01

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.