Uppdragsbeskrivning

Samhällsutvecklingsförvaltningen vid Danderyds behöver omgående en konsult som kommer att stödja beställaren och entreprenadupphandlare med genomförande av upphandlingar, avseende främst entreprenadupphandlingar inom Samhällsutvecklingsförvaltningen. Konsulten får ej bytas ut utan beställarens godkännande. Konsulten ska vara specialist på att hantera upphandling av entreprenader och fastighetsrelaterade tjänster inom offentlig sektor/kommun. Konsulten ska säkerställa att tekniska kontorets entreprenadupphandlingar genomförs enligt lagens krav, att kontrakten är tydliga och fördelaktiga samt att eventuella tvister hanteras på ett effektivt sätt, vilket sparar tid, pengar och minskar risken för framtida rättsliga problem.

1) Arbetet bedrivs tillsammans med entreprenadupphandlare på tekniska kontoret. Konsulten har ett ansvar för att självständigt kunna leda och driva fram goda resultat utifrån uppdragets omfattning.

2) Stöd för upphandlande avdelning i hela upphandlingsprocessen. Tiden fördelas utifrån verksamhetens behov.

Förväntat resultat

Konsulten ska stödja Samhällsutvecklingsförvaltningen med sin kunskap och erfarenhet inom upphandling av entreprenader och fastighetsrelaterade tjänster.

Krav på dokumentation

Konsulten rapporterar till Administrative chef på Samhällsutvecklingsförvaltningen och ha en del samarbete med kommunens upphandlingssamordnare vid kommunledningskontoret.

Säkerhetskrav

I uppdragsavtal ska framgå hur förankring och beslut ska ske. Där ska bl.a. framgå: Att sekretess gäller för samtliga ärende som konsulten hanterar

Hantering av personuppgifter

Vissa personuppgifter i samband med upphandlingsprocessen

Handlingar som ska ingå i offert:

  • CV
  • Referensförteckning
  • Övrigt / Annat: Lista med entreprenadupphandlingar/ärende som har hanteras, vilken beställande myndighet, upphandlingsvärde, datum för genomförande.

Skallkrav:

  • Konsulten ska ha tidigare erfarenhet av upphandling av entreprenader och fastighetsrelaterade tjänster inom offentlig sektor/kommun
  • Kunskap i AB04 & ABT06
  • Minst 5 års erfarenhet av entreprenadupphandling
  • Minst 1-2 års arbete i Tendsign och Kommers upphandlingsverktyg
  • Dokumenterad kurs i juridik inom entreprenadupphandling
  • Konsulten ska kunna bevisa minst 5 års erfarenhet med stora och komplexa entreprenadupphandlingar
  • Tidigare erfarenhet av att ta fram processer, rutiner m.m. för upphandlingsarbetet

Personliga egenskaper:

  • Konsulten bör vara noggrann och strukturerad i sitt arbete

Övriga krav:

  • Lista med entreprenadupphandlingar/ärende som har hanteras, vilken beställande myndighet, upphandlingsvärde, datum för genomförande.

 

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här:  https://portal.upgraded.se/

Detaljer

Referens:54854

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-06-10

Slutdatum:2024-12-10

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.