Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Lösningsarkitekt till vår kund, som ansvarar för att förvaltningens applikationer utvecklas och förändras på bästa sätt i enlighet med pågående strategiska förflyttningar inom domänen. Arbetet utgår på att stötta affärs- och systemutvecklare så att förflyttningar görs på effektivast sätt utifrån övergripande målarkitektur. Nära stöd och samverkan kommer ske med domänarkitekt och övriga arkitektresurser inom domänen.

Masterdata är en central domän inom verksamheten då den stöttar samtliga affärsområden och bolag. IT-landskapet är komplext och domänen ansvarar både för förmågorna inom kundmötet och andra delar där masterdata är en viktig komponent.

Som lösningsarkitekt arbetar du både i projekt och i uppdrag från förvaltningen. Kunden genomgår en förändring där agil utveckling och en SAFe förflyttning pågår. Du förväntas förbereda features så att det är tydligt för teamen vilka arkitekturella krav som ställs på lösningen. Förståelse och engagemang för förändring är nödvändigt. Ett initiativ där en ny plattform för masterdata etableras pågår och intresse och samplanering med detta kommer vara viktigt för att lyckas i rollen.

Förutom att driva lösningsframtagningen och säkerställa att lösningen följer beslutade strategier och riktlinjer, samt möter funktionella och icke-funktionella krav, så medverkar du i kravanalys samt i planering och koordinering av projektens leverabler samt analys av befintlig funktionalitet. I din roll är du även ett stöd till projektledare, it-projektledare och systemansvariga teamen inklusive Product Owners. Du kommer att ha ett nära samarbete med deras leverantörer rörande detaljerade krav, systemdesign, systemutveckling, test och leverans samt med andra arkitekter inom domänen.

Kompetenskrav:

  • Bred kompetens inom IT-arkitektur, med fokus på applikationsarkitektur och integration
  • Kunskap om AML och andra betydande regelverk kopplat till Bank- och försäkringsregelverk
  • Erfarenhet av Microsofts utvecklingsmiljöer (C#, SQL Server, SSIS)
  • Van att hantera olika intressenters krav och kunna navigera fram en lösning
  • Stor fördel om erfarenhet av att arbeta i en outsourcad miljö
  • Flytande engelska och svenska i tal och skrift
Detaljer

Referens:55685

Ort: Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2024-06-10

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.