Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi nu efter en erfaren och kommunikativ projektledare med förmågan att driva komplexa digitaliseringsprojekt med mycket verksamhetspåverkan och med flera beroenden och många intressenter. En stor del av ditt uppdrag är att i ett högt tempo kommunicera med flera berörda intressenter inom Region Skåne.

Projektenheten på förvaltning Digitalisering IT och MT har fått i uppdrag att tillgodose en effektiv och säker tillgång till väsentlig och relevant information avseende Region Skånes försörjningsflöden, vilket är en förutsättning för ökad robusthet och förmåga att bedriva en god och säker verksamhet.

Projektet avser samtliga aktiviteter för anskaffning och implementering av Robust Försörjning Digitalt Stöd. För att möjliggöra resultatmålen skall projektet säkerställa avtal för digitalt stöd och implementera funktionalitet för ett antal definierade områden.

För projektet krävs att strategisk erfarenhet av kompetens inom e-handel, lager och logistik och de erbjuder ett spännande och utmanande projekt för att säkerställa robust försörjning av material för den skånska hälso- och sjukvården. Den ideala kandidaten kommer att spela en nyckelroll i att effektivisera och automatisera lagerprocesser, implementera lager och logistiksystem (Warehouse Management System – WMS) och bidra med expertis till kommande upphandlingar för IT-lösningar på området.

Som projektledare kommer du att ha det övergripande ansvaret för projektet och de ser gärna att du har erfarenhet av offentliga anskaffnings- och implementeringsprojekt. I uppgiften ligger bland annat att definiera scope och behovsbeskrivning, kravställa och genomföra projekt i de olika faserna samtidigt som du följer deras processer och krav på administration och dokumentation.

Det offentliga bjuder på stor komplexitet och du bör därför ha erfarenhet och kunskap inom offentlig förvaltning. Det är viktigt att du har relevant teknisk förståelse, goda ledaregenskaper och erfarenheter av förändringsledning. Ditt engagemang för kontinuerligt lärande tillsammans med din erfarenhet kommer att vara en avgörande framgång.

Sammanfattning:

Region Skåne söker en projektledare som har erfarenhet av offentlig verksamhet samt förmågan att leda och kommunicera. Projektledaren har god förmåga att organisera, följa processer och rutiner. Det är också viktigt att du som projektledare är bra på att bygga relationer och säkerställer en god kommunikation till dina intressenter genom hela projektet. Du behöver kunna leda dialoger och en viktig del kommer vara att få med framtida krav och inte fokusera på hur det fungerar idag utan fokusera på hur de vill att det ska fungera i framtiden.

Du förväntas vara proaktiv, tålmodig, självständig och kunna ta initiativ för att lösa problem. Att du är prestigelös och lösningsorienterad ser de som en framgångsfaktor. Nyckeln för att lyckas i denna roll är förmågan att förstå och kommunicera behov på flera plan samt att snabbt kunna identifiera och hantera eventuella utmaningar som kan uppstå under projektets livscykel.

De ser gärna att du har följande erfarenhet och kompetens:

  • Är kommunikativ och pedagogisk
  • Är driven och inte ger dig förrän du har löst din uppgift
  • Att du motiverar och coachar din omgivning
  • Du har goda ledaregenskaper och förmåga att hantera människor med både teknisk och verksamhetsmässig bakgrund
  • Du är strukturerad och har ett starkt ordningssinne, samt förmåga att navigera i en komplex organisation.
  • Har erfarenhet och kunskap inom intralogistik
  • Har erfarenhet inom e-handel

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av Region Skåne
  • Erfarenhet av komplexa projekt som inneburit påverkan på verksamhet i form av organisationsförändring, förändring i verksamhetsprocesser och/eller förändring i enskilda roller

Tillhör kategori: Projektledare

 

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EU och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:57892

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-08-01

Slutdatum:2025-08-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.