Uppdragsbeskrivning

Kund söker en erfaren UX-designer med god förståelse för tillgänglig design såsom WCAG 2.2, kunskap inom Figma och erfarenhet inom interaktion, UX- och UI- design.

I rollen kommer man ansvara för att ta fram en användarcentrerad och tillgänglighetsanpassad designlösning och flöde för en av våra e-tjänster (se nedan). Konsulten ska arbeta på egen dator.

Flödet som ska designas är en förbättrad version av sökning och beställning av utlämnande av allmänna handlingar i kundens diarium.

Konsulten ska följa beslutade designprinciper för myndighetens webbplats. För uppdraget ska man delvis vara på plats på myndighetens kontor i Solna/Sundbyberg. Konsulten kommer att arbeta tillsammans med teamet för att förstå användarnas behov och förväntningar och designa ett enkelt, intuitivt och genomförbart lösningsförslag. Planering av arbetstid och leveranser sker i överenskommelse.

Projektgruppen kommer att arbeta fram till och med vecka 26 och från och med vecka 33. Det är önskvärt att föreslagen konsults semesterperiod infaller under samma period, som projektgruppens (under förutsättning att arbete återstår).

Skallkrav:

  • Erfaren UX-designer
  • Erfarenhet inom interaktion, UX- och UI- design
  • Kunskap inom WCAG 2.2
  • Kunskap inom Figma

 

Detaljer

Referens:5820

Ort: Delvis distans, Stockholm

Omfattning:100%

Startdatum:2023-05-15

Slutdatum:2023-09-30

Option:2023-10-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.