Uppdragsbeskrivning

Vi söker just nu en Utredare till vår kund som ska komplettera en intern arbetsgrupp, som under perioden mitten av augusti-oktober/november 2024 gemensamt ska ta fram ett beslutsunderlag med rekommendation om vilken eller vilka IT-verktyg som ska användas för digital kommunikation och samarbete med information klassad upp till och med nivå sekretess (ej säkerhetsskyddsklassifierad). Exempel på funktioner som efterfrågas är mail (sekretess samt stora filer), video/tal, chat, dokumentdelning, samarbetsytor, whiteboard (med post-it, mindmaps etc) samt webinar för både intern och extern samverkan.

Kunden har idag MS Officepaketet samt Teams med stora begränsningar, t.ex. endast öppen information får hanteras (ej sekretess) och flera funktioner är avslagna, t.ex. OneDrive. Kunden har även Skype for business OnPrem för chat/tal/video upp till sekretess. Det finns behov av moderna samarbetsverktyg för samarbeten internt och externt med informationsklassning upp till och med nivå sekretess. Uppdraget behöver inte ta hänsyn till säkerhetsskyddsklassifierad information (Begränsat Hemlig och högre).

Andra verksamheter har tittat på och infört alternativa IT-verktyg till Teams. Kunden ser nu ett liknande behov av en genomlysning innan beslut tas kring vilka IT-verktyg som ska gälla framöver. De juridiska aspekterna samt de tekniska konsekvenserna är av stor vikt i denna utredning. Även ekonomiska konsekvenser behöver belysas, samt hur den totala verktygsfloran för ”arbetsplatser” blir.

Stor vikt kommer att läggas på tidigare erfarenhet och personliga egenskaper.

Skallkrav:

  • Erfarenhet av liknande uppdrag (utredning och/eller införande av alternativ lösning till Teams i offentlig sektor / statlig myndighet).
  • Vara förtrogen med lagstiftning och juridiska krav inom området

Börkrav:

  • Erfarenhet av eSAM/DSAMs arbete
  • Erfarenhet av utredning/införande av Microsoft 365 inklusive Teams, för information klassad upp till och med sekretess
  • Erfarenhet av att driva och strukturera utredningsarbete
Detaljer

Referens:58260

Ort: Stockholm

Omfattning:160-200h

Startdatum:2024-08-15

Slutdatum:2024-10-15

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.