Uppdragsbeskrivning

För vår kund VGRs räkning söker vi nu en erfaren och driven DevOps- och CI/CD-ingenjör för att stötta dem i att utforma och implementera deras utvecklingspipelines, med fokus på automatisering och effektiva processer. Uppdraget innefattar också implementering av nya DevOps-processer där du integrerar säkerhet genom automatiserade säkerhetstester, automatiserar distributionsprocesser med Kubernetes och ArgoCD, samt hanterar loggning och övervakning med Loki-stacken integrerad med Grafana och Prometheus.

VGR har en tjänstebaserad integrationsplattform som nu migreras till ny teknik där Kubernetes används som målmiljö. Java och Springboot används för utveckling och Apache Camel som integrationsramverk. Deras strategi är ett fullt ut tjänsteorienterat integrationslandskap. Inom området för utvecklarens arbetsmiljö behöver många förbättringar göras i samband med detta, kopplat till enkelhet, dokumentation och automation.

VGR har ett integrationsteam som har till uppgift att analysera samtliga integrationsbehov för både interna och externa behov och leverera lösningar med hög kvalitet i form av säkerhet, stabilitet och förvaltningsbarhet. Enheten bidrar till att implementera stabila och moderna integrationslösningar genom att använda beprövade mjukvarumönster och standarder för integration. De utvecklar även till stor del de anpassningar som behövs på applikationssidan vilket innebär en hög grad av programmering jämfört med andra mer renodlade integrationscenter.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha gedigen erfarenhet av Kubernetes och containerorkestrering. Du förväntas ha praktisk erfarenhet av arbete med att automatisera och optimera processer med hjälp av GitLab CI/CD-pipelineutveckling och Maven. Du behöver också ha goda kunskaper och erfarenhet av hur en DevOps-orienterad verksamhet fungerar, inklusive kunskaper om applikationsdistribution med ArgoCD. Du bör vara en person som uppskattar att arbeta tätt tillsammans med utvecklings- och driftsteam för att säkerställa hög kvalitet och snabb leverans av integrationslösningar.

Vi söker dig som är en erkänt duktig DevOps-ingenjör, som är kommunikativ och lösningsorienterad som kan sätta upp deras nya strukturer för DevOps och CI/CD. Du arbetar gärna både individuellt och i team och delar med dig av dina erfarenheter. Du har lätt att omsätta krav till lösningar.

Skallkrav:

  • Praktisk erfarenhet av att leda införandet av DevOps och CI/CD
  • Praktisk erfarenhet av GitLab och GitLab runners
  • Praktisk erfarenhet av Docker Desktop
  • Praktisk erfarenhet av Kubernetes och Tanzu
  • Praktisk erfarenhet av SonarQube
  • Stor erfarenhet av utveckling av Java med Springboot
  • Praktisk erfarenhet av Apache Camel
  • Praktisk erfarenhet av ArgoCD
  • Praktisk erfarenhet av Maven
  • Praktisk erfarenhet av Loki/Grafana

Mervärde:

  • Praktisk erfarenhet av MuleSoft ESB och Anypoint
Detaljer

Referens:58909

Ort: Göteborg

Omfattning:100%

Startdatum:2024-08-05

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.