Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi dig med bred kunskap och kompetens inom materialflödesanalys med fokus på byggmaterial.

Vår kund har idag flera uppdrag kopplade till cirkulär ekonomi. Ett av dem är att intensifiera det cirkulära arbetssättet och minska avfallsmängderna, samt en förstudie kring ett Återbruksforum för byggmaterial.

De ser en materialflödesanalys som ett sätt att förbättra och stärka deras cirkulära arbete, både inom kommunkoncernen och ut mot samhället, kopplat till flera av uppdragen och i deras resa mot ett mer hållbart samhälle.

I materialflödesanalysen ska en kartläggning av resurser genomföras inom kommunkoncernen. Kartläggningen ska resultera i en handlingsplan med konkreta åtgärder på kort sikt samt långsiktiga förslag som tar samhällsutvecklingen i beaktning och ger grunden till en cirkulär resurshantering. Det innebär att analysera inköps- och avfallsdata, statistik, genomföra intervjuer, eventuella workshops osv. Informationen ska senare bearbetas, analyseras och mynna ut i en rapport innehållande en flödeskarta eller på annat vis visuellt illustrera avfallsflödena för den aktuella resursen på ett tydligt sätt.

Kvalifikationer

  • Teknisk bred och djup kompetens inom cirkulär ekonomi och materialflödesanalys.
  • Erfarenhet av kommunala bolag är meriterande men inte ett krav.
  • Erfarenhet av liknande uppdrag inom offentlig och/eller privat verksamhet är meriterande.

Förväntat resultat av uppdraget

Efter genomfört uppdrag förväntas en tydlig bild över avfallsflödena inom den aktuella resursen finnas till hands, inkluderat en åtgärdsplan.

Uppdraget kan utföras till största del på distans.

Detaljer

Referens:59722

Ort: Distans, Växjö

Omfattning:Omfattning varierar under uppdragsperioden

Startdatum:2024-09-01

Slutdatum:2024-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.