Uppdragsbeskrivning

Socialkontorets Barn- och ungdomsenhet som arbetar med myndighetsutövning är i behov av processhandleding i grupp för socialsekreterare samt gruppledare inom myndighetsutövning.

Socialkontorets Barn- och ungdomsenhet är organiserad i totalt sju arbetsgrupper som vid handledning är fördelade på fyra handledningsgrupper som samtliga behöver enskild handledning.

Utifrån det komplexa och många gånger påfrestande arbetet inom Barn- och ungdomsenheten är handledning av största vikt. Både utifrån att handledningen i förlängningen kan vara positiv för de som har kontakt med socialtjänsten men också för berörda medarbetares mående och arbetsprestation.

Avropet omfattar fyra handledningsgrupper som samtliga har behov av handledning vid nio tillfällen (fyra under hösten 2024 och fem under våren 2025) x tre timmar vardera. Totalt 108 timmar.

Handledningen ska genomföras fysiskt på plats i Upplands-Bro kommun. Handledningen genomförs under helgfria vardagar utifrån socialkontorets kontorstid klockan 08:00-16:15.

Handledaren ska kontinuerligt informera beställaren om verksamheten samt inbjuda till diskussion om verksamhetens utveckling. Båda parter ska delta i samverkan vars syfte är att följa upp och verksamheten och bidra till dess utveckling.

Förväntat resultat Utifrån det komplexa och många gånger påfrestande arbetet inom Barn- och ungdomsenheten är handledning av största vikt. Både utifrån att handledningen i förlängningen kan vara positiv för de som har kontakt med socialtjänsten men också för berörda medarbetares mående och arbetsprestation.

Projektorganisation Handledaren rapporterar till enhetschef på Barn- och ungdomsenheten på socialkontoret i Upplands-Bro kommun. Socialkontorets Barn- och ungdomsenhet är organiserad i totalt sju arbetsgrupper som vid handledning är fördelade på fyra handledningsgrupper.

Krav på dokumentation Handledaren ska endast ha egna minnesanteckningar.

Sekretess Handledaren ska ha god kunskap om och iaktta gällande regler för sekretess och tystnadsplikt inom socialtjänst. Sekretess gäller också exempelvis vilka som deltagit vid handledningstillfällena.

Handlingar som ska ingå i offert:

– CV

– Dokument som styrker utbildningar som konsult har

– Referensförteckning

– Pris (Både timpris och totalt för hela uppdraget)

Skallkrav:

  • Handledaren ska ha erfarenhet av att genomföra processhandledning med arbetsgrupper som arbetar med myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsområden
  • Handledaren ska utöver ovanstående erfarenhet ha slutfört utbildningar som är värdefulla för att kunna tillgodose efterfrågad tjänst så som exempelvis socionom, legitimerad terapeut eller annan utbildning som upphandlare bedömer lämplig
  • Handledarutbildning
  • 2 års dokumenterad erfarenhet som handledare

Övriga krav:

  • Genom att handledare lämnar ett (1) referensuppdrag som innehåller följande: o Uppdragets namn/var uppdraget genomförts och typ av uppdrag, omfattning samt värdet på uppdraget. o Namn på konsult/er som genomförde uppdraget. o Beskrivning av uppdragets planering, genomförande, resultat och uppföljning. Ange även tidpunkten för uppdraget. Start- och slutdatum alternativt pågående.
  • Kontaktuppgifter till beställare av utfört referensuppdrag. Kommer kontaktas.

 

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här:  https://portal.upgraded.se/

Detaljer

Referens:60025

Ort: Stockholm

Omfattning:108 h

Startdatum:2024-09-01

Slutdatum:2025-06-15

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.