Välkommen och ansök till vår kund Haninge Kommuns behov. Observera att ansökan ska skickas in via vår portal enligt instruktioner i texten nedan.

Bakgrund och syfte
I Haninge kommun är trygga invånare ett prioriterat målområde. Samhällsutvecklingsavdelningen har bland annat ansvar för hantering av säkra och effektiva informationsflöden. Data ska finnas tillgängligt för risk- och konsekvensbedömningar och avancerade analyser i trygghetsarbetet och övriga samhällskritiska initiativ. I pågående digitaliseringsarbete behöver avdelningen resursförstärkning för att implementera anpassade modeller och digitala lösningar inom befintlig infrastruktur och kommunens tekniska plattformar, bland annat Microsoft 365.

Leveransobjekt
Vi söker en Modelleringsledare som ska ansvara för ett team av interna och externa resurser som har olika kompetenser med uppdrag att bygga upp förmågan att leda innovation inom trygghetsområdet. Modelleringsledaren behöver kunna ta ett aktivt ledarskapsansvar för teamet och leveranserna med ett primärt fokus på genomförande och resultat inom givna tidsramar. Regelefterlevnad är prioriterat i uppbyggnaden av säkra informationsflöden. Kännedom om användares beteenden och vanor är nödvändigt för att nya digitala lösningar ska implementeras framgångsrikt med nya arbetssätt som ett resultat av insatsen. Integrerade tekniska lösningar ska snabbt kunna ge åtkomst till relevant information till rätt målgrupp för avancerad analys och beslut. Kommunikation är centralt i samtliga strategiskt viktiga utvecklingsarbeten som ska lägga grunden för en hållbar samhällsutveckling.

I ansvaret ingår:
• Strategisk rådgivning till beslutsfattare och arbetsgrupper för att nå uppsatta mål.
• Att vara väl insatt i kommunens styrmodell med programstyrning och projektportfölj för att kunna designa positiva digitala upplevelser utifrån formella strukturer.
• Att nyttja delade och öppna data i samverkan mellan multidisciplinära team som driver innovation och kunna exemplifiera snabba resultat.
• Ta fram genomförandestrategier för samtliga program; Översiktsplan, Trygghetsprogram, Klimat- och miljöprogram med tillhörande processer och göra dessa digitalt tillgängliga.
• Med hjälp av modellering utveckla och implementera principer genom ett skyndsamt förankringsarbete som leder till ett stabilt införande och hög användningsgrad.
• Vidareutveckla en verktygslåda anpassad för olika målgrupper och intressenter som ska jobba med transparens, riskhantering, analys och spårbarhet med utgångspunkt i känslig information.
• Leda ett systematiskt innovationsarbete som ökar förmågan att driva ett trygghetsarbete som tillvaratar kompetenser i och utanför organisationen.

Tidplan
Uppdraget utförs på plats. Uppdraget ska påbörjas så snart som möjligt enligt överenskommelse, dock senast 2024-08-01.

Option
Option på förlängning gäller för sex (6) månader till och med 2025-06-30 enligt överenskommelse med Beställaren.

Omfattning
Omfattningen för uppdraget för hela teamet avser 50 %.

Organisation
Leverantören ska beskriva ett förslag på sammansättningen av ett mindre team (konsulter) med ansvar för modellering inom trygghet och digitalisering, bifoga samtliga CVs.

Konsulten ska:
1. Leverantören ska beskriva ett förslag på sammansättningen av ett mindre team med ansvar för modellering inom trygghet och digitalisering, bifoga samtliga CVs.
2. Leverantören ska kunna erbjuda kompetensprofiler inom juridik (dataskydd, förvaltningsjuridik och it-rätt), informationssäkerhet och it-säkerhet.
3. Minst en konsult ska ha erfarenhet av att leda team i komplexa uppdrag och förändring, minst femton (15) år, med kompetens inom verksamhetsutveckling och digitalisering i kommuner.
4. Minst en konsult ska ha gedigen erfarenhet, minst femton (15) år av att kravställa it-leverantörer och leda framgångsrika implementationer.
5. Minst en konsult ska ha praktisk erfarenhet, minst tio (10) år, av informationshantering och tillhörande juridik inom digital utveckling och förvaltning.
6. Minst en konsult ska ha erfarenhet, minst femton (15) år av användardesign, informationsarkitektur, kommunikationsstrategi och utbildning.
7. Minst en konsult ska ha erfarenhet, minst tio (10) år av teknisk och strategisk rådgivning, implementation, innehållsmigrering och optimering av SharePoint och Microsoft 365 inom offentlig sektor.
8.Tre (3) referensprojekt ska redovisas som bekräftar teamets erfarenheter och kompetenser samt förmåga att driva innovation med en utforskande ansats mot bland annat AI-utveckling och digital design. Exemplifiera samtidigt teamets praktiska kunskaper om systematiska arbetssätt inom hållbar samhällsutveckling.
9. Leverantören ska utföra tjänsten på plats hos kommunen.

Styrning
Modelleringsledaren styr och leder uppdraget och övriga konsulter med ett aktivt ledarskapsansvar för teamet och leveranserna med ett primärt fokus på genomförande och resultat inom givna tidsramar.

Offert
Offerten ska skicka in via Upgradeds portal. I offerten ska följande bilagor ingå:
1. En beskrivning av förslag på sammansättningen av ett mindre team med ansvar för modellering inom trygghet och digitalisering.
2. CV på samtliga offererade teammedlemmar.
3. Tre (3) referensprojekt ska redovisas som bekräftar teamets erfarenheter och kompetenser samt förmåga att driva innovation med en utforskande ansats mot bland annat AI-utveckling och digital design. Exemplifiera samtidigt teamets praktiska kunskaper om systematiska arbetssätt inom hållbar samhällsutveckling.
4. Dokument där de framgår hur de offererade teamet uppfyller kravet. Se bifogad fil i avropsförfrågan

Mottagare avdelningschef samhällutvecklingsavdelningen

Avtal Förfrågan baserar sig på avtalet mellan Haninge kommun och Upgraded people , Kontrakt-SUN 2023-164

Skallkrav
  • Akademisk utbildning inom ekonomi eller annat för uppdraget relevant område.
  • Erfarenhet av liknande uppdrag inom offentlig sektor
Personliga egenskaper
  • Coachande ledarskap
  • Ínnovativ
  • Relationsbyggande
  • Kreativ
  • Kommunikativ
  • Resultatinriktad
Övriga krav
  • Konsulten ska uppvisa en beskrivning/logg av arbetade timmar i uppdraget som är på sådan detaljnivå att fakturan kan granskas på ett tillfredställande sätt.
  • Konsulten ska kunna identifiera sig elektroniskt, tex via Bank-ID
  • Konsulten ska förhålla sig till Haninge kommuns grafisk profil i de fall material produceras inom ramen för uppdraget.
  • Konsulten ska löpande redovisa framdrift i uppdraget till beställaren och/eller ansvarig för konsulten
  • Konsulten ska teckna sekretessavtal

För att kunna ansöka för detta uppdrag måste du vara en registrerad användare i vår portal som är helt kostnadsfri. Är du ny användare och vill registrera dig eller ditt bolag i Upgrades portal klicka här:  https://portal.upgraded.se/

Detaljer

Referens:60724

Ort: Stockholm

Omfattning:Omfattningen för uppdraget för hela teamet avser 50 %

Startdatum:2024-08-01

Slutdatum:2024-12-31

Option:2025-07-01

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.