Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi nu en mjukvaruarkitekt med bred erfarenhet av frontendarkitektur, särskilt inom microfrontendarkitektur. Kunden, en myndighet, utvecklar en extern webbportal där olika tjänster kommer att exponeras med hjälp av microfrontends (MFE). Distansarbete kan vara möjligt enligt överenskommelse. Omfattningen är 100 % av heltid under 2024. Under 2025 är omfattningen 80 % av heltid, även under optionstiden.

Kunden har idag en låg förmåga att snabbt ställa om verksamheten och möta den ökande efterfrågan på fysiska servicemöten. Detta beror både på förändringar i omvärlden och på att fler tillstånd är tidsbegränsade. Denna begränsade förmåga att möta sökandes behov leder till förseningar i deras etablering i det svenska samhället. Det fysiska mötet säkerställer att service ges med hänsyn till individens förutsättningar och behov.

Projektet syftar till att utveckla Statens servicecenters servicekontor och ge systemåtkomst till kunden, exempelvis för biometriupptagning. Dessutom kommer projektet att utbilda cirka 430 handläggare på 35 servicekontor. Projektet bidrar till ökad krisberedskap, högre kvalitet i servicemöten och mer tillgänglig service. Genom att servicen utförs i samverkan med andra myndigheter främjas en livshändelsebaserad service, vilket underlättar etablering och snabbare integration för nyanlända.

Som mjukvaruarkitekt kommer du att leda den fortsatta designen och implementeringen av ramverket för webbportalen samt sätta riktlinjer för vidareutveckling. Du behöver ha förmågan att diskutera, förklara och motivera dina arkitekturella val. Det förväntas även att du har lång erfarenhet som utvecklare och är öppen för att skriva, granska och felsöka kod i rollen som mjukvaruarkitekt. Dessutom ska du upprätta systemdokumentation för lösningen och ha en pedagogisk förmåga att överföra kunskap till de andra utvecklarna i teamet.

Säkerhetsskyddsavtal: Nivå 3

Företaget kan komma att få del av hemliga uppgifter i myndighetens lokaler eller på av myndigheten anvisade områden eller lokaler.

Skallkrav:

  • Minst 6 års arbetslivserfarenhet som mjukvaruarkitekt.
  • Minst 6 års arbetslivserfarenhet inom webbutveckling.
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av utveckling inom micro front end.

Kompetensnivå 3

  • Kunskap: Hög kompetens inom aktuellt område/roll.
  • Erfarenhet: Är en förebild för andra konsulter på lägre nivå. Nivån uppnås normalt efter 4-8 års arbete inom aktuell roll.
  • Ledning: Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp.
  • Självständighet: Kan arbeta självständigt.

Börkrav:.

Kompetensnivå 4

  • Kunskap: Hög generalistkompetens eller mycket hög kompetens inom aktuellt område/roll.
  • Erfarenhet: Har utfört komplexa uppdrag inom aktuell roll och genomför konsulttjänster med mycket hög kvalitet. Nivån uppnås normalt efter 9-12 års arbete inom aktuell roll. En konsult på nivå 4 motsvarar normalt den högsta nivån sett till kunskap och erfarenhet. Arbete inom en viss roll eller ett specifikt kompetensområde i mer än 12 år innebär inte automatiskt att konsulten uppnår en högre nivå.
  • Ledning: Tar huvudansvar för ledning av en större grupp.
  • Självständighet: Mycket stor.
Detaljer

Referens:64381

Ort: Stockholm

Omfattning:100 % men ändras 2025

Startdatum:2024-10-01

Slutdatum:2025-08-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.