Uppdragsbeskrivning

SDV söker nu en Informationssäkerhets- och dataskyddskonsult inom programmets Regelefterlevnadsgrupp. Resursen kommer att vara en del av ett team som genomför Informationssäkerhetsriskanalyser och DPIA för programmets leveranser.

Region Skåne implementerar med hjälp av Oracle ett digitalt vårdsystem, Skånes Digitala Vårdsystem (SDV), för att ersätta ett antal applikationer som stödjer regionens vårdaktiviteter.

Detta är det mest omfattande förnyelsearbetet i Region Skånes historia. För mer information om SDV, se https://vardgivare.skane.se/tema/skanes-digitala-vardsystem-sdv/

Informationssäkerhets- och dataskyddskonsulten ska i samråd med förvaltningens ordinarie samordnare delta i informations­klassningar och riskanalyser och i förekommande fall leda konsekvensbedömningar. Detta kommer att ske ihop med programmets övriga Informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare och riskanalysledare.

Stötta SDVs programledning i Informationssäkerhets- och dataskyddsfrågeställningar på strategisk nivå, samt vid samarbete med Region Skånes övriga förvaltningar vara en drivande och kommunicerande part.

Önskad kompetens:

  • Du har erfarenhet av praktiskt dataskyddsarbete och en god förståelse för riskhantering ur ett informations- och IT-säkerhetsperspektiv. Kunskap och erfarenhet av informationsklassningar, riskanalyser och konsekvensbedömningar.
  • Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat med informationssäkerhet och dataskydd baserat på gällande metoder och ramverk som exempelvis ISO 27000 samt ha kunskap om relevant lagstiftning såsom dataskyddsförordningen (GDPR) och NIS2-direktivet.
  • Ska ha lätt för att kommunicera på anpassad nivå i enlighet med mottagarens roll och ha en pedagogisk förmåga. God förmåga att uttrycka sig i skrift.
  • Kunskaper i övrig nationell lagstiftning som påverkar behandlingen av personuppgifter (exempelvis patientdatalagen) inom Hälso- och sjukvård samt kunskap och erfarenhet av arbete med teknik och informationsteknologi.
  • Du bör ha erfarenhet av att leda projekt, processer och/eller förbättringsarbeten i offentlig verksamhet.

Närvaro i Lund krävs till minst 50 %.

Tillhör kategori: Informationssäkerhetsspeclist

 

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EUs och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:64442

Ort: Lund

Omfattning:100%

Startdatum:2024-10-01

Slutdatum:2025-06-30

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.