Uppdragsbeskrivning

OBS – startdatum är flexibelt.

Region Skåne befinner sig på en spännande resa mot att bli en datadriven region. Avgörande för att utveckla deras hälso- och sjukvård inför framtiden är att stärka förmågan att tillvarata värdet av deras data. Genom att öka tillgängligheten till högkvalitativa data och utveckla verksamhetens kompetens att använda denna möjliggörs nya arbetssätt och metoder inom planering, forskning, resursoptimering och innovation.

Som en del i detta arbete håller Region Skåne nu på att sätta upp en containerplattform från grunden baserad på Rancher / RKE2. De söker nu en kuberneteskonsult med gedigen erfarenhet som kan hjälpa dem med design och att sätta upp deras kluster.

Som kuberneteskonsult arbetar du i en grupp med olika kompetenser (infrastruktur, nätverk, devops, mm) som tillsammans arbetar med att designa och bygga deras containerplattform. Du tar en ledande roll och guidar gruppen till rätt designbeslut och lösningar, inklusive hur applikationsteamen skall jobba med Kubernetes i alla olika faser av applikationernas livscykel. Kraven är höga på säkerhet, tillgänglighet och automatiseringsgrad. Deras kluster skall initialt sättas upp on-premise, men designen behöver ta höjd för hybridmiljöer och möjlighet att köra både Linuxnoder och Windowsnoder. I uppdraget ingår också kompetensöverföring till personal.

De söker en person med gedigen kompetens och erfarenhet inom följande områden:

  • Kubernetes (gärna certifieringar)
  • Rancher, RKE2 och Longhorn
  • Linuxadministration
  • Nätverk och certifikathantering
  • Secrets management, devops, cni, service mesh, övervakning och monitorering av Kuberneteskluster
  • God pedagogisk förmåga att beskriva och presentera arkitektur både muntligen och skriftligen på svenska

I ditt arbete är du drivande och ger dig inte förrän uppgiften är löst. Vidare är du van vid att ta stort ansvar, är strukturerad, självgående, prestigelös och kommunikativ.

Tillhör kategori

Arkitektur – Lösningsarkitekt

 

Upgraded People tillsammans med Region Skåne agerar i enighet med och står bakom EUs och Sveriges sanktioner mot Ryssland och de som omfattas av dessa. Det medför att leverantörer som svarar på anbud för att leverera kompetens via Upgraded People till Region Skåne ger egen garanti om att leverantören ej omfattas av sanktionerna, och sedermera står bakom dessa med samma ståndpunkt.

Detaljer

Referens:6740

Ort: Distans, Lund

Omfattning:40%

Startdatum:2023-06-12

Slutdatum:2023-10-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.