Uppdragsbeskrivning:
Vår kunds leverantör kommer inom kort att flytta sina servrar till ny hårdvara och i samband med det byta AD och IP-nät. Kunden har sex (6) stycken servrar hos leverantören som huserar bl.a. följande system; TRAKA, ARX, RCARD, SALTO, SQL.

Kundens olika system har en hel del hårdvara ute hos olika verksamheter som kommunicerar med TCP/IP till servrarna och vid en flytt av servrar kommer kommunikationen med denna hårdvara att upphöra om inte de står förberedda och gör en väl förberedd flytt. Servrarna har alla Microsoft Windows server som OS. Leverantören behöver ha en person från vår kunds organisation som motpart och det är denna roll som uppdraget syftar till att bemanna.

I detta uppdrag kommer du att vara primär kontaktperson från vår kunds organisation i ett projekt rörande en serverflytt hos deras leverantör. Du kommer att jobba jobba nära IT-chef och IT-samordnare för att få stöd i arbetet med att få rätt kontaktpersoner och förstå verksamheten. Du kommer ta dig an större delen av arbetet som vår kund behöver bidra med till detta projekt

Du kommer att:

1. Inventera servrar och hårdvara kopplad till servrarna, samt mjukvara som ligger på servrarna;
2. Uppgradera server OS på servrarna till lämplig version.
3. Säkerställa att allt fungerar efter att leverantören flyttat servrarna till nytt AD och nät.

Vissa av servrarna behöver uppgraderas till en modernare OSversion innan de kan flyttas till nytt AD och nät. Uppdragets mål är att uppgradering och flytt ska gå snabbt, smidigt och inte påverka verksamheten i stor utsträckning samt att lämna över en dokumentation baserat på inventeringen.

 

KRAV

  • Konsulten ska ha stor erfarenhet av en aktiv roll i tidigare serverflyttar och uppgraderingar av server-OS samt ha god insikt och erfarenhet av vad som kan utgöra utmaningar i sådana projekt. Likväl erfarenhet av att planera och koordinera arbetet vid kritiska moment med såväl tekniker som brukare av systemet och övrig verksamhet i syftet att göra tester och skapa rollbackplaner.
  • Konsulten ska ha stor kunskap kring TCP/IP.
  • Konsulten ska ha stor erfarenhet kring Microsoft AD.
  • Konsulten ska ha stor erfarenhet kring Microsoft Server Operativsystem.
  • Konsulten ska vara självgående, kunna ta initiativ och vara en problemlösare med bred teknisk kunskap och med erfarenhet av att jobba i projekt. Likväl ska personen vara strukturerad och noggrann.
  • Då personen kommer att ha en drivande roll och mycket kontakt med kundens olika verksamheter är konsultens personliga egenskaper av högsta vikt. Konsulten behöver vara kommunikativ, inlyssnande och ha stor förmåga att tolka verksamhetens behov översatt till tekniska arbetsmoment och arbetsmomentens påverkan på verksamheten.

 

Detaljer

Referens:68254

Ort: Stockholm

Omfattning:50-75%

Startdatum:2024-10-07

Slutdatum:2025-02-17

Option:2025-05-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.