Uppdragsbeskrivning

Vill du ha en spännande och utmanande karriär inom IT-arkitektur med fokus på säkerhet? Till detta uppdrag söker vi en passionerad och erfaren IT-arkitekt inom säkerhetsområdet för att ansluta till vår kunds team. Som IT-arkitekt kommer du att spela en avgörande roll i utformningen och implementeringen av robusta och hållbara IT-säkerhetslösningar för att skydda våra samhällsviktiga funktioner.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att ta fram målarkitektur och strategiska planer för IT-säkerhet, samt att analysera behovet av IT-säkerhetslösningar och utforma skräddarsydda lösningar som möter framtida krav. Du kommer att arbeta nära våra tekniska experter, verksamheten och andra intressenter för att lösa komplexa säkerhetsfrågor och säkerställa en trygg och säker digital miljö för kundens målgrupper.

Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom IT-arkitektur och IT-säkerhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet eller kombination av utbildning och arbetslivserfarenhet. Du har minst gymnasieutbildning samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom området. Det innebär att du arbetat som IT-arkitekt i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer samt har arbetat med att utforma och implementera processer och systemstöd kopplade till IT-säkerhet i större organisationer (mer än 500 anställda).

Utöver detta har du erfarenhet av arbete med IT-säkerhet utifrån ISO-27000 serien för informationssäkerhet, cybersäkerhet och dataskydd samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Därutöver är det meriterande om du har:

  • Certifiering inom IT-arkitektur t.ex. IASA eller DFK
  • Certifiering inom IT-säkerhet t.ex. ISC2 – CISSP/ISSAP, Ethical hacker eller ISACA-CISM/CISA
  • God kännedom inom ett eller flera av följande områden: IAM, PKI, nätverksinfrastruktur, serverinfrastruktur, katalogtjänster, plattformar för virtualisering, loggning, applikationssäkerhet, klientsäkerhet och molntjänster
  • God kännedom om vilka möjligheter och begränsningar som gäller avseende lösningsval för svenska myndigheter
  • Erfarenhet av att driva säkerhetsfrågor mot leverantörer såsom vid kravställning, uppföljning, förfrågning och utvärdering
  • Utrett och analyserat IT-säkerhetsincidenter
  • Erfarenhet av säkerhet i OT-miljöer

 

Detaljer

Referens:8452

Ort: Malmö

Omfattning:100%

Startdatum:2023-06-30

Slutdatum:2023-12-31

Konsultförmedlare

Det går inte längre att söka den här tjänsten.